Wooninspiratie

Zwembadrobot kiezen: 3 dingen om rekening mee te houden

Zwembadrobot kiezen: 3 dingen om rekening mee te houden

Ben je op zoek naar een geschikte zwembadrobot voor het reinigen van jouw zwembad? Dan kan dit al snel strubbelingen opleveren. Het aanbod is tegenwoordig nou eenmaal erg groot. Bovendien is het geen kleine aankoop. Een zwembadrobot vraagt om een flinke investering. Daarom is het extra belangrijk dat jouw keuze voldoet aan alle wensen. Tijdens jouw zoektocht naar een geschikte Dolphin zwembadrobot zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Om het een beetje te vereenvoudigen, hebben wij de drie belangrijkste aandachtspunten op een rijtje gezet. 

Wat moet er gereinigd worden? 

Een zwembadrobot wordt uiteraard gebruikt voor het reinigen van het zwembad. Hierdoor heb jij hier zelf minder omkijken naar en weet je zeker dat het bad schoon blijft. Een zwembadrobot kan veel van dit onderhoud uit handen nemen. Maar wist je dat er wel verschil zit in wat ze kunnen reinigen? 

De standaard modellen zijn allemaal bedoeld voor het reinigen van de bodem van het zwembad. Kies je echter voor een luxer exemplaar? Dan is deze meestal ook in staat om de wanden en de waterlijn te reinigen. 

Vraag jezelf daarom van tevoren af hoeveel onderhoud je zelf nog wilt verrichten en wat je allemaal door een machine wilt laten doen. Het kost wel wat meer om een luxere zwembadrobot aan te schaffen, maar dit scheelt wel beduidend in de tijd die je in het zwembad onderhoud moet investeren. 

Wel of geen afstandsbediening? 

Naast de wijze waarop de robot reinigt, zijn er ook andere extraatjes die de doorslaggevende factor kunnen betekenen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zwembadrobot met of zonder afstandsbediening? 

Een zwembadrobot zonder afstandsbediening wordt op een vaste plek gezet en vervolgens handmatig aangezet. Als je niet veel eisen stelt aan het programma dat hij doorloopt en hier ook nauwelijks wijzigingen aan door hoeft te voeren, dan is een zwembadrobot zonder afstandsbediening meer dan geschikt. Extra voordeel is ook dat deze modellen doorgaans goedkoper zijn. 

Dan zijn er ook nog zwembadrobots die met een afstandsbediening bestuurd kunnen worden. Wel zo gemakkelijk. Met de afstandsbediening heb je volledig controle over de robot. Je kunt tussentijds eenvoudig instellingen aanpassen en hem gemakkelijk besturen. Er zijn zelfs robots die tegenwoordig via een app op je smartphone bestuurd kunnen worden. Dat is niet alleen heel gemakkelijk, maar ook nog eens een leuk technisch snufje.

Merk kiezen 

Je kunt al een groot deel van het aanbod filteren door eerst een geschikt merk te kiezen. Het is verstandig om voor een bekend merk te kiezen, zodat je zeker weet wat je van de service en kwaliteit kunt verwachten. Zo zijn de Dolphin zwembadrobots in Nederland en België erg populair en staan ze bekend om hun kwaliteit en betrouwbaarheid. Zodiac wordt ook vaak gebruikt en die is juist meer bekend om de vele extra’s en het hoge gebruiksgemak. Met één van deze merken zit je dan ook altijd goed en stel je eenvoudig de robot samen die aan jouw specifieke wensen voldoet. 

Geef een reactie