TipsWooninspiratie

Zorg zo voor een gezellige sfeer in de woonkamer

Zorg zo voor een gezellige sfeer in de woonkamer

De kerstdagen komen er weer aan en nu het steeds kouder wordt brengen we ook meer tijd door in de woonkamer. Waar we minder bezig zijn met het inrichten van de tuin zijn we juist weer meer bezig met hoe de woonkamer eruit moet komen te zien. Wij geven je verschillende tips waarmee je er gezellig bij zit in de woonkamer in de winter met je familie.

Zonder warmte is er ook weinig gezelligheid

De gezelligheid kan pas beginnen wanneer je er ook warmpjes bijzit. Niets is heerlijker dan wanneer je vanuit de kou van buiten komt en in een heerlijk verwarmde woonkamer binnenloopt. Steeds vaker zien we pelletkachels terug in de woonkamer. Een pelletkachel kent veel voordelen en een van de belangrijkste redenen om in deze tijd voor een pelletkachel te kiezen is dat ze duurzaam en goed voor het milieu zijn en ook op de portemonnee besparen.Zonder warmte is er ook weinig gezelligheid

Zorg voor een gezellige uitstraling van de woning

Een gezellige uitstraling is een van de belangrijkste zaken om rekening mee te houden. Welke factoren spelen hier een belangrijke rol in? Ten eerste is het belangrijk dat de ruimte geordend is, overzichtelijk en strak ingericht. Probeer de ruimte dus niet te overladen met voorwerpen en andere spullen.

In een goed geordende ruimte is het mogelijk om een bepaald schilderij of andere voorwerpen die je naar voren wilt brengen in de ruimte beter aan het licht te brengen.

Het effect van verlichting

Verlichting is ontzettend belangrijk. Overdag is het gezellig wanneer er veel daglicht naar binnen kan komen, maar ‘s avonds wil je voorzien zijn van leuke sfeerverlichting. De verlichting is voor een zeer groot deel de sfeermaker in huis. 

Het grootste aanbod aan verschillende soorten verlichting is er voor de woonkamer, maar welke het meest geschikt is, is vaak afhankelijk van de ruimte waar het voor is. Heb je een moderne uitstraling in de woonkamer? Kies dan voor moderne verlichting met veel mogelijkheden en opties, maar het kan ook zijn dat je juist een ouderwetse uitstraling wilt imiteren. Op de tafels en vensterbanken kun je goed gebruik maken van oude en antieke staande lampen

Het effect van kleurgebruik in de woonkamer

Naast verlichting is kleur ook een van de belangrijkste (en meest onderschatte) sfeermakers in de woonkamer. In de meeste gevallen kiezen mensen voor een veilige kleur, maar sfeer maak je al snel met warme kleuren. Een pot verf en een dag schilderen kan een groot verschil maken voor de sfeer die je wilt hebben!

Geef een reactie