Tips

Zonwering met zuignap: de voor- en nadelen

Zonwering met zuignap: de voor- en nadelen

Nederland is inmiddels geen koud kikkerlandje meer. Althans, deze zomer in ieder geval niet. De temperaturen lopen regelmatig hoog op en regen valt er maar weinig. Helaas is de temperatuur in huis daardoor ook vaak hoog. Koelen is af en toe knap lastig en aan een energieslurpende airco wil bijna niemand zich wagen. Gelukkig zijn er ook duurzamere oplossingen om de warmte buiten te houden. Denk bijvoorbeeld aan rolluiken, zonneschermen en screens, oplossingen die bij vrijwel iedereen bekend zijn. Maar heb je ook wel eens van zonwering met zuignappen gehoord? We vertellen er alles over in dit blog.

Pluspunten van zuignapzonwering

Zonwering met zuignappen bevestig je, zoals je misschien al vermoedde met zuignappen op het raam. Het grote voordeel daarvan is dat er geen boor aan te pas komt. Dat maakt het de ideale oplossing wanneer je niet mag, kan of wil boren in je kozijnen. Daarnaast wordt het zonnedoek op maat gemaakt, zodat het precies aansluit op jouw raam. De montage doe je heel eenvoudig zelf aan de hand van een paar duidelijke instructies. Doordat er in principe geen monteur langs hoeft te komen voor het inmeten en de montage worden die kosten bespaard, en dat zie je terug in de prijs. Zonwering met zuignappen is verkrijgbaar in verschillende kleuren en verschillende dichtheden. Bij plaatsing aan de buitenzijde kun je kiezen uit verschillende donkere kleuren en voor de binnenkant zijn er een aantal lichte kleuren. Door de slimme plaatsing van perforaties, kun je ervoor kiezen om het zicht naar buiten te behouden of te beperken. Dat laatste heeft als fijne bijkomstigheid dat je de zon nog beter blokkeert.

Het overwegen waard

Hoewel al het bovenstaande waarschijnlijk als muziek in de oren klinkt, zijn er ook een aantal dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je een doek voor je raam tegen de zon bestelt. Zo is het erg belangrijk dat het doek precies zo wordt opgehangen zoals in de montagehandleiding staat geschreven. Doe je dit niet, dan loop je de kans dat het doek niet strak op het raam zit. Hangt het doek helemaal goed? Dan hoef je niet bang te zijn dat de randen gaan krullen. Het doek is namelijk voorzien van verstevigde hoeken. Een tweede punt waar je rekening mee dient te houden is dat zonwering met zuignap enkel op een vlakke glazen ondergrond bevestigd kan worden. De zuignappen blijven helaas niet goed zitten op reliëf, ribbels of folie.

Geef een reactie