WoonWooninspiratie

Zoek verkoeling in je tuin

Terrasoverkapping-met-doek

De zomer is nog niet eens begonnen, maar we hebben nu al te maken met hoge temperaturen. Sterker nog, er zijn in mei al diverse dagen geweest waarin het zo warm was dat het eigenlijk niet meer lekker was om in de zon te zitten. Veel Nederlanders beschikken echter over een tuin en dat is de ideale plek die je kunt inrichten om tijdens de warme dagen verkoeling te zoeken. In dit artikel geven we je hiervoor een aantal tips.

Plaats een terrasoverkapping

Met een terrasoverkapping krijg je een schaduwrijke plek in je tuin waaronder je heerlijk kunt genieten van het mooie weer. Maar ook op de wat koudere dagen heb je volop plezier van terrasoverkappingen. Er zijn namelijk modellen verkrijgbaar die van glazen zijwanden zijn voorzien. Deze wanden kun je naar wens open of dicht schuiven. Is het dus net iets te fris om lekker in je tuin te zitten? Dan doe je de glazen panelen dicht waardoor je toch nog het idee hebt dat je in je tuin zit, maar je geen last hebt van het frisse weer. Een terrasoverkapping die is uitgerust met glazen zijwanden, is de glasoase overkapping van Weinor.

Plaats een parasol

Hoewel een overkapping een waardevolle aanwinst voor je tuin kan zijn, kan de prijs voor sommige mensen een reden zijn om niet tot aankoop over te gaan. In dat geval is een parasol een goed alternatief. Bovendien kun je een parasol overal in je tuin neerzetten, zodat je zelf kunt bepalen waar je in je tuin een schaduwrijke plek creëert.

Parasol

Koop een zwembad

Vandaag de dag zijn er naast de standaard opblaasbare zwembadjes ook pakketten te koop waarmee je een groter zwembad kunt opbouwen. Het grote voordeel van een dergelijk bad is dat je hem na de warme dagen weer op kunt bergen zodat je er de rest van het jaar geen omkijken naar hebt.

Geef je tip aan ons door

Naast de gegeven tips in dit artikel willen we natuurlijk ook graag weten wat jouw tip is om dit jaar de warme dagen door te komen. Stuur je tip via het contactformulier door, zodat we hem met onze andere lezers kunnen delen. Alvast bedankt!

 

Geef een reactie