TipsWonenWooninspiratie

Zo vind je de juiste woonkamerverlichting

Zo vind je de juiste woonkamerverlichting

De woonkamer speelt in iedere woning een zeer belangrijke rol. Hier kom je samen met vrienden en familie, geniet je van onderonsjes met je gezin of kan je gewoon even heerlijk ontspannen na een lange werkdag. Daarom is het zo belangrijk dat deze ruimte op de juiste manier wordt ingericht. Alhoewel de inrichting voor een groot deel de sfeer in huis bepaalt, is het ook belangrijk om het belang van de juiste verlichting niet te onderschatten. Maar waar moet je aan denken als je nieuwe woonkamerverlichting aanschaft? Kies je voor staande-, wand-, hang-, of lampenkappen? In dit artikel vind je een aantal tips om eenvoudig de juiste woonkamerverlichting te vinden! Bekijk ook de lampen van Collectione.shop.

Stel een lichtplan op

Voordat je naar de juiste lampen opzoek kunt gaan is het eerst belangrijk om een lichtplan op te stellen. Dit klinkt moeilijker dan het in werkelijkheid is. Het betekent eigenlijk niet meer dan dat je op een plattegrond tekent waar je bepaalde lampen wilt hebben en waar deze voor zullen dienen. Over het algemeen spreken we over basis-, accent-, sfeer-, en werkverlichting. Deze verschillende soorten verlichting worden met elkaar gecombineerd om voldoende functioneel en sfeervol licht in iedere ruimte te creëren.

Als je vooraf een duidelijk lichtplan opstelt, zal je merken dat het kopen van nieuwe lampen een stuk makkelijker wordt. Je weet immers al wat je nodig hebt voordat je op pad gaat. Houd bij het intekenen van de lampen ook altijd rekening met de stopcontacten en looproutes in huis. Zeker in nieuwe woningen is dit verstandig.

De plafonlamp: onmisbaar in iedere woonkamer

Voordat je over de nieuwste lampen na gaat denken is het eerst belangrijk om de voor de hand liggende verlichting soorten aan te schaffen. Hierbij mag de plafonlamp in elk geval zeker niet ontbreken. Dit is niet alleen de meest gebruikte vorm voor basisverlichting, maar ook nog eens een mooie manier om de centraaldoos in het plafond weg te werken.

Vaak vinden mensen het moeilijk om vanaf een plaatje in te schatten hoe een plafonlamp er bij hun thuis uit komt te zien. Met een beetje creativiteit kan je het jezelf gelukkig een stuk gemakkelijker maken. Knip daarom de afmetingen van de lamp uit een stuk karton en houd deze boven de salontafel. Zo kan je je ongeveer voorstellen hoe deze er in het echt uit komt te zien.

plafonlamp

Kroonluchter

Wie zoekt naar een unieke eyecatcher voor in de woonkamer kan met een kroonluchter werkelijk alle kanten op! Deze lamp is de belichaming van rijkdom en luxe . Daarnaast hebben deze lampen altijd een mysterieuze flair die geen enkele andere lamp weet te evenaren. Een kroonluchter kan dan ook het pronkstuk van de woonkamer worden. Hierbij geniet je niet alleen van een geweldige en sfeervolle eyecatcher, maar ook nog eens van extra gespreksstof als er visite over de vloer is.

Denk je dat een kroonluchter enkel geschikt is voor hoge plafonds? Dan heb je het goed mis! Tegenwoordig zijn ze in alle soorten en maten verkrijgbaar, waardoor ze ook bij een laag plafond prima tot hun recht kunnen komen. Wanneer het formaat klopt, past deze altijd bij jouw woonkamer!

Geef een reactie