TipsWonenWooninspiratie

Zo maak jij je woning een stuk veiliger

Huis-beveiligen

Nog even en de zomervakantie breekt weer aan. Een fantastische periode natuurlijk, je kunt genieten van lekker weer en een welverdiende vakantie! Helaas is dit ook de periode waarin inbrekers hun slag slaan. Ieder jaar weer zie je dat het aantal inbraken in de zomervakantie flink toeneemt. In sommige plaatsen is het zelfs zo erg dat de politie extra mensen inzet om het aantal inbraken zoveel mogelijk te beperken.

Dat was bijvoorbeeld in Gouda het geval, zoals je hier kunt lezen. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je jouw woning veiliger maakt waardoor de kans op een inbraak kleiner wordt. Je moet er immers niet aan denken dat je na een heerlijke vakantie thuiskomt en je waardevolle spullen zijn verdwenen!

Eenvoudig te nemen maatregelen

Hoewel veel mensen denken dat het beveiligen van een woning een dure aangelegenheid is, hoeft het helemaal niet zo te zijn. Er zijn namelijk diverse eenvoudig te nemen maatregelen die je met een paar tientjes al kunt uitvoeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanbrengen van verlichting met een sensor. Op die manier zet je een potentiële inbreker midden in de schijnwerpers op het moment dat hij bij jou probeert in te breken.

Een andere goedkope anti inbraakmaatregel, is het snoeien van struiken die het zicht rondom ingangen bij je woning belemmeren. Alleen al door sensorverlichting aan te brengen en je struiken te stoeien maak je het voor inbrekers al stukken minder aantrekkelijk om bij jouw woning in te breken.

Maar naast de maatregelen die je rondom je woning kunt nemen, kun je natuurlijk ook binnenshuis het nodige doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het installeren van tijdschakelaars die ervoor zorgen dat je verlichting ‘s avonds in de woonkamer wordt aangezet. Op die manier lijkt het net alsof je gewoon thuis bent. Nog beter is om tweede tijdschakelaar aan je buren te geven die andere tijdsinstellingen heeft en te vragen of ze de tweede schakelaar na de eerste week vakantie willen verwisselen. Op die manier is er geen vast patroon in de tijden waarop het licht brand en vergroot je de illusie dat je thuis bent.

Buitenverlichting

Vergeet je garagedeur niet!

Hoe goed mensen hun woning ook beveiligen, wanneer je de garagedeur niet beveiligd maak je het inbrekers alsnog gemakkelijk om je woning te kunnen betreden. Zeker de goedkopere garagedeuren hebben niet altijd voldoende anti inbraakmaatregelen om het inbrekers lastig te maken om via de garagedeur binnen te komen.

Maar dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat een goedkope garagedeur niet veilig kan worden gemaakt. Of je nu een duurdere of een goedkope deur hebt, schaf gewoon extra sloten aan waarmee je de deur goed kunt vergrendelen. Bedrijven die zich in deuren voor garages hebben gespecialiseerd kunnen je hierin adviseren, maak dus volop gebruik van hun kennis en goede producten!

Heb je een kanteldeur als garagedeur? Dan kun je ook een stok in de rail klemmen die voorkomt dat de deur kan worden geopend. Zet wel een herinnering in je agenda dat je de stok weer verwijderd, want in geval van nood moet je de garage natuurlijk wel snel kunnen verlaten!

Een alarminstallatie

Een alarminstallatie is een zeer goede maatregel om inbrekers af te schrikken. Toch is de aanschafprijs voor sommige mensen simpelweg te hoog. Dat hoeft echter niet te betekenen dat je de afschrikwekkende werking van een alarminstallatie niet kunt gebruiken. Er zijn namelijk hele goede nep alarmstickers verkrijgbaar die je op je deuren en ramen kunt plakken, waarmee je de indruk kunt wekken dat je woning elektronisch is beveiligd, terwijl het in werkelijkheid niet het geval is.

Overige tips

Naast de besproken tips zijn er natuurlijk nog veel meer dingen die je kunt doen om de kans op een inbraak te verkleinen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het niet plaatsen van vakantiefoto’s op sociale mediakanalen op moment dat je op vakantie bent. Ook het legen van de brievenbus is belangrijk. Kortom, kijk wat er met jouw budget mogelijk is voor wat betreft het nemen van anti inbraakmaatregelen en probeer er zoveel als mogelijk van door te voeren. Je moet het maar zo zien: met iedere actie die je neemt verklein je de kans op een inbraak en dat is uiteindelijk wat je wilt!

Geef een reactie