TipsTuin tipsWonen

Zo maak je jouw tuin compleet

Zo maak je jouw tuin compleet

De zomer loopt alweer ten einde. Dat betekent echter niet dat je niet meer lekker in de tuin kunt zitten. Ook dit jaar hopen we weer met z’n allen op een heerlijke nazomer. En wanneer deze komt wil je natuurlijk wel goed voorbereid zijn. Bovendien heeft het najaar een groot voordeel. Shoppen voor tuinspullen is vaak veel goedkoper, omdat veel collecties in de sale worden gebracht. Daarom is het juist rond september en oktober de beste tijd om jouw tuin compleet te maken. Wil jij weten hoe je dit het beste kunt aanpakken? En welke elementen jouw tuin echt compleet maken? Lees dan snel verder en laat je inspireren.

Een comfortabele tuinset

In de tuin is er natuurlijk niets zo belangrijk als een heerlijke comfortabele tuinset. Hier kun je tijdens het najaar heerlijk met of zonder jas genieten van het najaarszonnetje. Kijkend naar de bomen en planten die van kleur veranderen, met een goed boek en een dampende kop koffie of thee. Alleen nog een gezellige plaid erbij en het plaatje is compleet.

Hou er wel rekening mee dat sommige tuinsets in de winter opgeborgen moeten worden of beter onder een overkapping geplaatst kunnen worden. Een houten tuinstoel biedt ontzettend veel sfeer en warmte, maar kan niet de hele winter blijven staan. Zorg er daarom voor dat de stoelen en tafels niet alleen op de juiste manier behandeld worden tijdens de zomer, maar dat er ook voldoende opbergruimte is om ze te beschermen tegen de ergste vrieskou en hoosbuien. Zo geniet je langer van een heerlijke tuinset.houten tuinstoel

Voldoende tuinverlichting

Vaak wordt vergeten hoe belangrijk verlichting is. Zeker in de tuin. Verlichting kan niet alleen de sfeer in de tuin maken of breken. Het is ook nog eens erg praktisch. We merken immers nu al dat de zon steeds sneller onder gaat en dat deze ook pas weer laat opkomt. Zonder de juiste tuinverlichting zal dit dan ook betekenen dat je in de vroege avond of morgen niet meer in de tuin kunt zitten. En dat zou toch jammer zijn van een mooie herfstavond. Zorg daarom voor voldoende verlichting om de tuin écht compleet te maken.

Natuurlijk hoeven dit niet alleen praktische tuinlampen te zijn. Ook sfeerverlichting mag niet ontbreken. Hierbij kun je denken aan leuke lampjes die je over de schutting kunt hangen of aan ouderwetse kaarsjes. Koop een sierlijk plateau voor op de tuintafel en kies enkele kleurrijke kaarsen uit. Dit zorgt niet alleen voor een eyecatcher op tafel, maar biedt ook nog eens optimale gezelligheid.

Kies voor vaste planten

Of je nu groene vingers hebt of niet. Een tuin zonder planten is geen tuin. Daarom mag er altijd wel wat groens in de tuin worden geplant. Heb je echt geen tijd om deze goed te onderhouden? Kies dan bij voorkeur voor vaste planten. Deze kunnen het hele jaar door blijven staan en hebben vrijwel geen onderhoud nodig. Enkel af en toe bewateren bij lange droogte en soms wat bijsnoeien als ze te hard groeien is voldoende. Een kind kan de was doen en jouw tuin is helemaal compleet!

Wil je zeker weten dat de planten makkelijk te onderhouden zijn? Vraag dan om advies bij een kweker of tuincentrum. De medewerkers kunnen precies vertellen welke planten het meest geschikt zijn, zodat je zeker weet dat deze mooi blijven.

Geef een reactie