TipsTuin tipsWonen

Zo maak je een kindvriendelijke tuin

De zomer komt er weer aan! Dat betekent heerlijk in de tuin genieten van het mooie warme weer, lekker barbecueën en ontspannen tijdens zwoele zomeravonden. Wil je met het hele gezin kunnen genieten van de tuin, dan is balans heel belangrijk. De tuin moet immers zowel voor kinderen als voor volwassenen een fijne plek zijn. Een plek om lekker te zitten, in de zon of in de schaduw en een plek om lekker te kunnen spelen. Zo maak je een tuin die voor iedereen fijn vertoeven is:

Veiligheid voorop

Slootjes en vijvers zijn gevaarlijk voor kleine kinderen. Vooral kinderen tot vijf jaar kunnen daarin verdrinken, hoe ondiep het misschien ook is. Woon je aan het water, zorg er dan voor dat je er een hek of een afscheiding voor hebt staan. Heb je een vijver in de tuin, zorg er dan ook voor dat kleine kindjes er niet in de buurt kunnen komen.Veiligheid voorop

 

Pas op met planten

Heb je kleine kinderen, dan is het goed opletten! Die kleintjes zijn vliegensvlug en steken alles in hun mond. Een beetje aarde of een verdwaalde mier kan niet zo veel kwaad, maar sommige planten zijn giftig. Zorg dus dat je weet welke planten je in de tuin hebt en vervang eventueel de giftige planten voor onschadelijke varianten.

Even niet in de zon

Het is natuurlijk hartstikke lekker, dat warme weer, maar het kan ook té warm worden. Dan is het fijn om een plekje in de schaduw te hebben waar je lekker kunt afkoelen. Er zijn allerlei manieren waarop je schaduw kunt creëren in de tuin. Je kunt kiezen voor een zonnescherm of een parasol. Een andere optie is een pergola of frame die je laat begroeien met een druif, een kiwiplant of blauwe regen. In plaats van een bladerdak laten groeien kun je ook een doek ertussen spannen. Beschermt goed en ziet er ook nog eens heel gezellig uit.

Waterpret met een zwembad

Wat is er leuker dan met warme zomerdagen lekker in het water te spetteren en spatteren? Waterpret is voor jong en oud. Voor de allerkleinsten kun je een kinderzwembad neerzetten. Heb je grotere kinderen en een plekje vrij in de tuin, dan kun je een opzetzwembad neerzetten. Deze intex zwembaden zijn heel voordelig en heb je in allerlei soorten en maten. Voor ieder budget en ieder formaat tuin is er een te krijgen. Het voordeel is dat je ze snel hebt neergezet en ook niet zo makkelijk weer op hebt geruimd, als het seizoen is afgelopen.

kinderzwembad

Lekker zwieren en zwaaien

Elk kind is blij met een schommel in de tuin. Helaas zijn niet alle schommels even mooi om te zien. Knutsel daarom zelf een mooie schommel in elkaar, door er een op te hangen aan een dwarsbalk. Daar kan je dan weer een mooie plant omheen laten groeien. Zorg daarnaast voor een grasveldje onder de schommel, voor een zachte landing. Of wat dacht je van een schommelbank? Leuk voor de kids en jij kan je er lekker terugtrekken met een goed boek.

Geef een reactie