TipsWooninspiratie

Zo kies je de perfecte raamdecoratie

Zo kies je de perfecte raamdecoratie

Ga je binnenkort verhuizen of wil je jouw huidige woning een flinke make-over geven? Dan ben je wellicht al heel veel voorbereidingen aan het treffen. Van het uitzoeken van de juiste verf tot het vinden van geschikte gordijnen en meubels. Waarschijnlijk sta je minder goed stil bij het vinden van de juiste raamdecoratie. Dat terwijl deze niet alleen om praktische redenen heel belangrijk zijn, maar ze ook nog eens allesbepalend zijn voor de sfeer in huis. Het wordt dan ook hoog tijd om je te introduceren in de wondere wereld van raamdecoratie!

De meeste mensen vinden het enorm lastig om de juiste raamdecoratie te vinden. Het aanbod is tegenwoordig immers enorm groot. Van rolgordijnen tot jaloezieën, de mogelijkheden zijn eindeloos! Hoe weet je dan nog waar je op moet letten en welke raamdecoratie het beste bij jou past? Om jou een handje op weg te helpen, hebben wij een aantal handige tips op een rijtje gezet.

Voor welke woonstijl kies je?

Wanneer je binnenkort een nieuwe woning betrekt of je gehele huidige woning wilt aanpassen, zal je wellicht al over een nieuwe woonstijl nagedacht hebben. Welke woontrend wil je dit keer volgen? Ben je dol op minimalisme en een strak interieur? Of ga je liever voor Scandinavische of misschien zelfs wel Oosterse invloeden? Laat je creativiteit de vrije loop, want het aantal woonstijlen is de afgelopen jaren enorm gegroeid!

Vind je het lastig om de juiste woonstijl te bepalen? Maak dan gebruik van handige apps zoals Pinterest om een moodboard samen te stellen. Zo weet je precies wat jouw smaak is en welke meubels, accessoires en raamdecoratie daarbij past.

woonstijl gordijnen

Voor welke ruimte zoek je raambekleding?

Zodra de woonstijl bepaald is, is het belangrijk om te beoordelen welke ruimtes straks over nieuwe raamdecoratie moeten beschikken. Logischerwijs vraagt een slaapkamer bijvoorbeeld om andere raambekleding dan een woonkamer. Kijk dus per ruimte welke raambekleding daar het meest voor geschikt is, zodat je overal over voldoende privacy en lichtval beschikt. Je hoeft dan ook zeker niet de gehele woning met dezelfde raambekleding uit te rusten. Een beetje variatie is enkel sfeerverhogend!

Materiaal- en kleurkeuze

Tijdens het volgen van de bovenstaande tips heb je wellicht al een goed idee gekregen van welke raamdecoratie je in huis wilt gaan gebruiken. Toch is het wel verstandig om nog over enkele zaken na te denken. Welke materialen en kleuren passen bijvoorbeeld perfect binnen jouw interieur straks? Kies je voor lichte aluminium jaloezieën voor een industrieel of Scandinavisch interieur of ga je juist voor natuurlijke materialen om de botanische stijl te benadrukken. Wanneer je de juiste keuze maakt zal de raambekleding een allesbepalende rol spelen in de sfeer in huis!

Let tevens op het kleurgebruik in de rest van het interieur. Wanneer je al van heel veel bonte kleuren gebruik maakt, adviseren wij om de raambekleding zo rustig mogelijk te maken. Als je enkel neutrale kleuren aan de muur hebt, is het juist weer fijn om zoveel mogelijk met het kleurgebruik uit te pakken. Aan jou de keuze!

Geef een reactie