TipsWooninspiratie

Zo geniet je het hele jaar door van je kerstverlichting

Als de feestdagen op 2 januari afgelopen zijn bergen we vrij snel al onze kerstspullen weer op, waarna ze de rest van het jaar stof liggen te happen op zolder. Best zonde eigenlijk van al die leuke spulletjes. Dat kan anders! Een rendier, kersthuisje of kerstster is misschien niet geschikt om het hele jaar door in je huis neer te zetten, maar je kerstverlichting kan zeker van pas komen. Trek daarom nú je kerstlampjes van de vliering en voeg kosteloos wat leuke nieuwe elementen toe aan je alledaagse interieur.

Kerstverlichting in je woonkamer

Niets doet meer aan de kerst denken dan een kerstboom vol vrolijke versieringen. Toch hoef je je kerstverlichting zeker niet direct na het opbergen van de kerstboom naar zolder te verbannen. Deze lampjes kunnen het hele jaar door zorgen voor een fijne sfeer in je woning. Traditionele kerstboomverlichting is een voorbeeld van een soort verlichting die bijna iedereen wel in huis heeft en daarom een kosteloze sfeerverhoger in elk huis is.

Kerstverlichting in je woonkamer

Maar wat kun je nu allemaal precies met je kerstverlichting doen? Je kunt de lampjes bijvoorbeeld op het dressoir neerleggen, rond een fotolijstje ophangen of in een vaas draperen, waardoor je kerstboomverlichting opeens verandert in een stijlvol nieuw onderdeel van je interieur. Of leg een lichtsnoer onder de bank, zodat hier een mysterieuze gloed onder vandaan komt.

Kerstverlichting in je slaapkamer

Ook in de slaapkamer kunnen kerstlampjes niet ontbreken. Zo ziet het er prachtig uit als je ijspegelverlichting ophangt boven je bed. IJspegelverlichting bestaat namelijk uit verschillende snoeren met lampjes die als ijspegels naar beneden hangen. Dit geeft een leuk effect boven je bed, alsof je slaapt onder een sterrenhemel. Je kunt daarnaast ook een traditioneler lichtsnoer aan de muur hangen voor net wat extra meer licht in je slaapkamer. Vind je dat zo’n simpel snoer aan de muur er nog een beetje saai uitziet of wil je nog net wat meer uitpakken? Dan kun je met kleine wasknijpers kaarten of foto’s aan het snoer hangen. Weet je eindelijk wat je kunt doen met al die overgebleven vakantiefoto’s en verjaardagskaarten.

Heb je nog geen nachtlampje en ook geen zin om er eentje aan te schaffen? Als je een lichtsnoer in een oude wijnfles, vaas of pot stopt lijkt het net alsof je wél een nachtlampje hebt, zonder dat je hier weer extra geld aan kwijt bent. In dit geval is vooral kerstverlichting die op batterijen werkt ideaal, want dan heb je geen gedoe met zichtbare snoeren.

Kerstverlichting in je tuin

Ook buiten komt je kerstverlichting van pas. Zo zorg je met kerstverlichting buiten voor extra licht op een zwoele zomeravond. Je hangt de lampjes bijvoorbeeld op aan de dakgoot, drapeert ze rondom een boom of struik of bevestigt ze aan de rand van je balkon. Zo zie je dat kerstverlichting zelfs in de zomer nog een waardevolle toevoeging kan zijn aan je interieur.

Als je geen zin hebt om je kerstverlichting in de woonkamer, slaapkamer of tuin op te hangen zijn er nog een hoop andere opties. Gebruik het bijvoorbeeld voor wat extra gezelligheid op dat ene leuke feestje of hang het op langs je spiegel voor wat extra licht in de vroege morgen. Met kerstverlichting creëer je zonder extra kosten te maken een hoop extra mogelijkheden voor wat extra licht en sfeer in je huis. Ideaal, want het bespaarde geld kun je weer lekker uitgeven in de dure kerstmaand!

Geef een reactie