TipsTuin tipsWonen

Zo geniet je deze zomer optimaal van eigen tuin

mooie tuin

Gooi je schuifpuien maar open want het is weer bijna zomer! We hebben de afgelopen weken al een aantal keer mogen genieten van zomerse temperaturen en dat geeft ons de zomerkriebels! En wat is er nu fijner dan deze zomer optimaal kunnen genieten van eigen tuin? Echter klinkt dat soms makkelijker dan het ook daadwerkelijk is. Veel mensen die de luxe hebben om over een tuin te beschikken, gebruiken deze niet optimaal. Hierdoor is genieten van de tuin erg lastig. Je wilt immers een aantrekkelijke tuin die jou uitnodigt om eens lekker een middagje te genieten van een zomerse dag. Maar hoe doe je dat?

Schuifpui open zetten

Creëer een woonkamer buitenshuis

 

Je moet de tuin eigenlijk gaan zien als een verlengstuk van je woning. Net als dat je woning aandacht nodig heeft om sfeervol te zijn, zal je tuin dat ook nodig hebben. Zorg dat je allereerst een zitje maakt. Dit kan je heel simpel aanpakken door een goedkope tafel en wat stoelen neer te zetten, maar om het tuincomfort echt te verhogen kan je beter met wat grover geschut aan komen. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige loungebank met heerlijke comfortabele kussens.

Zorg voor schaduw in de tuin

Ondanks dat we dol zijn op het mooie weer is het ook nodig om af en toe de schaduw op te kunnen zoeken. Zorg er dan ook voor dat je altijd een parasol of ander soort overkapping in huis hebt. Wil je het direct groots aanpakken? Ga dan voor een tuinoverkapping! Hiermee creëer je echt een verlengstuk van je woning en door de overkapping is het zelfs tijdens druilerige dagen of in de wintermaanden mogelijk om optimaal van je tuin te genieten.

tuinoverkapping

Minder planten en groen

Minder planten en groen in de tuin klinkt erg tegenstrijdig. Dat zijn toch juist de elementen die een tuin zo sfeervol maken? Toch is dat ook tevens een struikelblok voor veel mensen. In ons drukke leven hebben we gewoonweg geen tijd om dat allemaal bij te houden. Het resultaat is dat de tuin compleet overwoekert en daardoor een stuk minder uitnodigend overkomt. Weet je van jezelf dat je geen extra tijd kunt vrijmaken voor je tuin? Ga dan voor een degelijke en onderhoudsvriendelijke tuin. Plaats tegels in je tuin en creëer meerdere zitjes voor meer sfeer. Je kunt tevens gebruik maken van wat tuinaccessoires om het geheel een beetje op te vrolijken. Wil je toch een beetje groen in de tuin? Plaats dan een paar grote bakken met onderhoudsvriendelijke planten. Overdrijf dit niet!

Je tuin persoonlijker maken

Om optimaal te kunnen genieten van je tuin moet je je hier ook heerlijk thuis in kunnen voelen. De makkelijkste manier om dit te bereiken is door je tuin persoonlijker te maken. Dit doe je door een beetje van jezelf in de tuin te halen. Ben jij bijvoorbeeld dol op tuinkabouters? Voer deze trend dan door in je gehele tuin. Vind je het leuk om creatief bezig te zijn? Ga dan zelf aan de slag met het maken van verschillende tuinaccessoires. Zo maak jij je tuin binnen mum van tijd een stuk persoonlijker.

Geef een reactie