InterieurTipsWooninspiratie

Zelf een veranda maken of gewoon op maat bestellen?

veranda zelf maken of bestellen

Een veranda is een luxe waar veel mensen alleen maar van kunnen dromen. Het beslaat de ruimte die als overgang tussen de woning en de tuin wordt gezien. In deze ruimte kan je genieten van de prachtigste zonnestralen, terwijl je ondertussen heerlijk beschut onder een overkapping kan zitten. In Nederland zien we veranda’s eigenlijk nog best weinig. Dit terwijl de vraag wel groter wordt. Dat heeft veel te maken met de ruimte die je nodig hebt om over een veranda te beschikken. Gelukkig zijn er genoeg opties om een op maat gemaakte veranda te bouwen of te laten maken. Maar wat heeft jouw voorkeur: zelf een veranda maken of gewoon op maat bestellen? Wij hebben de voor- en nadelen voor jou op een rijtje gezet.

mooie veranda

Een veranda op maat bestellen en laten bouwen

We zijn niet allemaal gezegend met de passie en kennis in het bouwen met onze eigen handen. Voor veel mensen betekent dit dat ze altijd compleet afhankelijk zijn van de kunsten van iemand anders. Een veranda op maat bestellen en laten bouwen biedt dan de oplossing. Tevens profiteer je zo van talloze voordelen. Wij hebben de belangrijkste voor jou op een rijtje gezet:

  • Een Douglas veranda laten maken is een simpele manier om jouw droom werkelijkheid te laten worden. Voor veel mensen kan de realiteit van een eigen verandering nooit werkelijkheid worden. Ze hebben zelf niet de nodige kennis en ervaring om deze te bouwen en weten tevens niet of dit wel bij hun woning kan. Door dit aan professionals over te laten weet je zeker dat je geniet van een op maat gemaakte veranda die perfect bij jouw woning past.

silva-douglas-locarno-houtmarkt-7-4

  • Het scheelt je een hoop tijd en stress om een veranda te laten maken. Je hoeft zelf niet in de weer met lastig gereedschap en moeilijke bouwtekeningen. Je gaat uit van de kunde van de professionals. Hierdoor raak je een hoop stress kwijt en hoef je enkel te genieten van het eindresultaat.

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan het laten bouwen van een veranda. Zo verlies je zelf de mogelijkheid om een persoonlijke toevoeging aan de woning te maken en kan het bij sommige leveranciers aardig in de papieren lopen om deze te laten bouwen. Bedenk echter wel dat dit per leverancier verschillend is. Door voldoende research te doen, zorg je er eenvoudig voor dat de prijzen binnen de perken blijven.

Zelf een veranda maken

Sommige geluksvogels zijn ontzettend goed in het verbouwen van hun woning. Ze doen vrijwel alles zelf in huis en zien de bouw van een veranda als een leuke nieuwe uitdaging. Door zelf een veranda te maken, zorg je voor een unieke en persoonlijke toevoeging aan het huis. Dit heeft echter ook nadelen. Zo kost de bouw van een veranda veel tijd en als je naast het gewone leven ook een drukke baan moet beheren, kan het lastig zijn om de aandacht te verdelen. Hierdoor kan het bouwproces ontzettend lang duren. Daarnaast moet je vaak dure gereedschappen aanschaffen om de bouw te voltooien. Hierdoor ben je lang niet altijd goedkoper uit dan als je de veranda op maat zou bestellen.

Geef een reactie