TipsWooninspiratie

Zelf een gietvloer aanleggen of een professional inschakelen?

Zelf een gietvloer aanleggen of een professional inschakelen?

De afgelopen weken heb je al diverse artikelen kunnen lezen over de gietvloer op onze blog. Dit komt omdat dit type ondergrond steeds meer in opkomst is. Er zijn twee mogelijkheden. Sommige mensen zijn erg handig en kiezen ervoor om een gietvloer zelf te doen. Anderen schakelen liever een professional in zodat ze zeker weten dat het gelijk goed gebeurt. We vertellen je graag wat meer hierover zodat het eenvoudiger wordt om een keuze te maken.

Zelf een vloer gieten? Een aantal tips

Er zijn een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden als je ervoor kiest om een gietvloer zelf te doen. Allereerst moet de ondergrond geheel stofvrij zijn en schoongemaakt worden. Zodat de nieuwe vloer goed kan hechten. Daarna breng je een primer aan op de ondergrond, dit is er ook weer voor om de gietvloer goed te laten hechten. Vervolgens werk je de oneffenheden weg in de ondergrond en breng je een schraplaag aan. Na het drogen van deze laag kan de kunststof substantie van de vloer gegoten worden. Nadat dit gedeelte van de vloer helemaal droog is, wordt er een coating aangebracht. Hiermee kan je de uitstraling van de vloer bepalen maar deze bovenste laag beschermt je vloer ook tegen krassen en eventuele beschadigingen.

Bron: Epoxy winkelzelf een gietvloer gieten

Eenvoudig te combineren met vloerverwarming

Vloerverwarming wordt ook steeds vaker toegepast. Het is natuurlijk heerlijk om met je blote voeten over een warme vloer te lopen. De opkomst van vloerverwarming heeft er ook toe geleid dat er steeds meer vloeren gegoten worden. Deze techniek van een vloer maken is namelijk perfect om te combineren met de buizen van vloerverwarming. Wanneer de buizen op de ondergrond zijn aangebracht, kan de nieuwe vloer er overheen gegoten worden. Het geheel sluit naadloos op elkaar aan waardoor je geen oneffenheden in de vloer zal zien. 

Je weinig onderhoud te doen

Hiermee sla je eigenlijk twee vliegen in één klap. Je hebt een vloer waar je lang van kan genieten. En je hebt een vloer waar je niet veel onderhoud aan hoeft te verrichten. Het is zelfs aanbevolen om geen chemische schoonmaakmiddelen te gebruiken. Je kan de vloer dweilen met warm water om deze schoon te maken. Afgezien van beschadigingen die op kunnen treden wanneer er iets zwaars valt op de vloer, is een gietvloer vaak krasvrij en krasbestendig. En je hoeft dus niet veel moeite te doen om de vloer er als nieuw uit te laten zien.

weinig onderhoud gietvloer

Doe online mijn inspiratie op

Er zijn tegenwoordig steeds meer bedrijven te vinden die je kunnen helpen met het aanleggen van een gietvloer. Doe eerst inspiratie op door voorbeelden te verzamelen, zo kom je er achter wat je mooi vindt. Je kan een ontwerp laten maken door het bedrijf dat je inhuurt maar je kan er ook voor kiezen om zelf een ontwerp te maken en dit door te geven. De vloer kan je helemaal op maat laten gieten, deze komt er uit te zien zoals jij dat wenst.

Bron: https://www.gietvloer.pro/

Geef een reactie