InterieurTipsWooninspiratie

Woontrends 2020: lekker natuurlijk 

Woontrends 2020

Net als in de fashion gaat de wisseling van trends en stijlen er net zo snel aan toe. De wereld van wonen en interieur is ook altijd aan het veranderen. Denk je nu dat je elk jaar je hele inboedel moet veranderen om er hip en trendy bij te zitten? Dat is niet nodig. Graag brengen we jou met dit artikel op de hoogte van de laatste tips en trends. Door deze tips toe te passen, geef je je woonkamer een heel andere look. Hiervoor zijn geen ingrijpende veranderingen nodig. De tips zijn ook geschikt voor een klein budget. Veel plezier met veranderen!

Mix & match (met accessoires) 

Donker en licht zijn natuurlijk tegengesteld aan elkaar. Door donkere en lichte kleuren met elkaar te combineren wordt je woonkamer een geheel, maar is het wel als yin en yang een aanvulling op elkaar. Zo is wijnrood heel mooi te combineren met oudroze. Donkergroen staat juist weer mooi met lichtgroen of turquoise. Verf je muur in een van die kleuren en zoek daar dan de accessoires in dezelfde (donkere of lichtere) tint bij. Zoek je de juiste kleuren van het schakelmateriaal voor bij je nieuwe verf? Kijk dan voor de mooiste Gira schakelmaterialen in de Girastore. Zo vallen je stopcontacten niet teveel op, op die mooie roze muur.

Haal de natuur in huis 

De strakke en moderne inrichting wordt steeds meer verleden tijd. Tegenwoordig halen we liever de natuur in huis. Dat kan heel goed door natuurlijke materialen aan te brengen, zoals natuursteen, marmer en hout. In 2020 brengen we deze trends tot het maximale door alle natuurlijke elementen (water, lucht, aarde en vuur) in ons huis aan te brengen. Vuur pas je toe door het gebruik van wierook en kaarsen en aarde in huis ontstaat met kristallen en planten. Water pas je toe met een mooi aquarium of met een eco jar. Lucht in huis halen doe je ook met planten, want die zorgen voor extra zuurstof. Lucht je huis ook voldoende door regelmatig ramen en deuren open te zetten. Dat is ook extra fijn bij het mediteren.

Haal de natuur in huis 

Metallic mag weer 

Metallic hoort ook zeker thuis in het rijtje van woontrends voor 2020. Je kan ervoor kiezen door een metallic gouden behang op een muur te plakken. Vind je dat een beetje too much, dan kun je ook metallic goud of grijs laten terugkomen in de accessoires. Denk hierbij aan gave plantenpotten, kandelaars of vazen. Ook beeldjes van Boeddha horen nog steeds (in beperkte mate) thuis in een modern interieur. Die is het mooiste in metallic goud. Leef je dus ook lekker uit met metallic!

Urban jungle 

Denk je er soms aan om te emigreren naar een ver land met veel bossen en natuur? Bespaar jezelf de tijd en moeite door lekker veel planten in je eigen huis te halen. Planten in huis zijn goed voor je gezondheid en voor je innerlijke rust. Heb je nog lege plekken in je woonkamer? Dan is die zo opgevuld met een prachtige plant. Kies daarbij ook een mooie pot die goed past bij de rest van je interieur. Dan heb je geen omkijken meer naar dat saaie hoekje. Een plant die veel mensen tegenwoordig in huis hebben is de Monstera. Als je hem goed verzorgt, gaat deze lang mee en hij wordt ook heel erg groot. Daarom zeggen wij ‘doen tegen groen’!

Welke trend pas jij toe in 2020?

 

 

Geef een reactie