TipsWonen

Woon veilig, laat uw schoorsteen vegen

Woon veilig, laat uw schoorsteen vegen

Wist u dat stoken een van de meest voorkomende oorzaken van brand is? De meerderheid van de jaarlijks duizenden meldingen die de brandweer ontvangt betreft een brand als gevolg van stoken. Om deze reden is het van belang om uw schoorsteen regelmatig te laten vegen. Dit verbetert de conditie van uw schoorsteen en kan een schoorsteenbrand voorkomen.

Het belang van schoorsteenvegen

U herkent het wel, u komt thuis van een dag werken op een koude winterse dag. De schoenen gaan uit, een fles wijn wordt geopend. Vervolgens wordt de kachel aangemaakt. Is dit voor u een ritueel waarvan u wilt blijven genieten? Dan is het verstandig om de schoorsteen periodiek te laten vegen, om zo een schoorsteenbrand te voorkomen. In Nederland is schoorsteenvegen niet verplicht, in tegenstelling tot landen zoals Duitsland, Zwitserland en Noorwegen. In deze landen is jaarlijks schoorsteenvegen verplicht gesteld. Dit benadrukt het belang van een schoorsteen die regelmatig onderhouden wordt.

Wat een schoorsteenveger zoal voor u kan betekenen

Iedere schoorsteenveger heeft zo zijn eigen specialisaties. Zo zijn er tegenwoordig schoorsteenvegers die gespecialiseerd zijn in het inspecteren van het rookkanaal met behulp van een schoorsteencamera. Dit is een moderne techniek waar steeds meer vegers gebruik van maken. De inwendige conditie van het rookkanaal kan op deze manier effectief worden beoordeeld. Daarnaast kan het ook zo zijn dat uw schoorsteen aan een opknap- of herstelbeurt toe is. Ook dit kan een schoorsteenveger u uit handen nemen. Er zal dan ook altijd goed gekeken worden naar de conditie van uw schoorsteen. Waar nodig kunnen reparaties verricht worden door de schoorsteenveger.

Vind gemakkelijk een erkende schoorsteenveger

Nu u bekend bent met het belang van het periodiek laten vegen van uw schoorsteen, rest enkel de vraag door wie u dit het beste kunt laten doen. Woont u bijvoorbeeld in Breda? Zoek dan simpelweg op de website van De Schoorsteenbrigade naar ‘schoorsteenveger Breda’ en plan meteen een afspraak in! Creëer en behoud een veilige leefomgeving, waarin u op een verantwoorde manier gebruikt kunt blijven maken uw kachel

Geef een reactie