TipsWonenWooninspiratie

Winterjas weer? Hoog tijd om de woning winterproof te maken!

winterjas weer

De afgelopen maanden hebben we genoten van prachtig zomerweer. Eind augustus sloeg dit om en sindsdien genieten we van guur, maar soms ook prachtig najaarsweer! Het najaar is de perfecte tijd om weer een mooie winterjas dames op de kop te tikken en de eerste hand te leggen aan het winterproof maken van de woning. Dat laatste is toch vaak een stuk lastiger dan gedacht. Slechts weinig mensen houden zich er dan ook echt mee bezig en komen in de winter er pas achter dat ze al veel eerder veranderingen hadden moeten aanbrengen in huis. Laat jij niet degene zijn die verrast is van de kou in huis, maar ga vandaag nog aan de slag met de volgende handige tips!

Plaids, kussentjes en kaarsjes

Slechts weinig mensen kijken ook daadwerkelijk naar de positieve kanten van de winter. We zien enkel als een berg op tegen de kortere nachten, donkere avonden, het gure weer en de kou in ons huis. Maar waarom kijken we niet wat meer naar de positieve kanten? Zo is de winter de ideale tijd om lekker in een berg kussens te kruipen en een warme plaid over je heen te gooien. Ondertussen draait je favoriete tv-serie op de televisie en neem je slokjes van een dampende kop chocolademelk. Als dat niet ultiem genieten is, weten wij het ook niet meer! Ook voelen de avonden met je geliefde een stuk romantischer aan in de winter. Je zet het hele huis vol kaarsjes, duikt samen onder een warme plaid en kijkt naar de romantische (kerst)films op televisie. Geef maar toe: elke relatie krijgt een flinke boost tijdens de koude wintermaanden. Laat je dus lekker gaan en schaf een aantal warme en gezellige woonaccessoires aan. Kies voor plaids, kussentjes, waxinelichtjes en kaarsen om jouw woning helemaal in de wintersfeer te brengen. Zomer? Doe ons de winter maar!

winter kaarsen

Najaarsschoonmaak

Vergeet ook vooral niet om je woning grondig schoon te maken, alvorens de winter echt losbarst! Dit scheelt je niet alleen een heleboel schoonmaakwerk tijdens de koude wintermaanden, wanneer je toch liever met een kleedje op de bank ligt, maar geeft je ook de mogelijkheid om klusjes te doen die je al veel te lang uitstelt. Denk bijvoorbeeld aan het opruimen van de kledingkasten, wat toch al een essential is om alle winterkleding over te verhuizen, en het leeghalen van de zolder. Door alle kastjes af te nemen, spullen op te ruimen, de winterjas heren van je man weer in de kast te hangen en de ramen nog even te zemen, zorg je ervoor dat je de winter met een gerust hart tegemoet kunt gaan.

Is de woning nog wel goed geïsoleerd?

Ook is het belangrijk om de isolatie van de woning eens goed onder de loep te nemen. Is dat überhaupt wel aanwezig? Viel de afrekening van de energiemaatschappij het afgelopen jaar enorm tegen en schrok je van het bedrag dat je terug moest betalen? Dan is de kans groot dat er tijdens de wintermaanden iets mis is gegaan. Stookkosten zijn immers de grootste kostenpost voor de energierekening. Stook jij je ook een ongeluk en blijft het koud in huis? Dan kan de isolatie van de woning verslechterd (of compleet niet aanwezig) zijn. Neem contact op met een aannemer of timmerman en bekijk samen de mogelijkheden. Het najaar is het perfecte moment om de isolatie van je woning te optimaliseren. Zo kan je uiteindelijk genieten van meer wooncomfort en een lager energierekening.

 

Geef een reactie