TipsWonen

Welke schutting past het best bij jou?

Welke schutting past het best bij jou

Schuttingen zijn geen goedkope aanschaf. Daarom is het slim om voldoende onderzoek te doen voordat je over gaat tot het kopen van een schutting. Houd daarbij rekening met factoren die voor jou het belangrijkst zijn. Denk hierbij aan kleur, stijl, kosten, levensduur en duurzaamheid. Wanneer je dit in gedachten hebt, kun je kijken welke schutting het beste bij je past. Om je op weg te helpen, belichten we een aantal soorten schuttingen zodat je zelf kunt kijken welke schutting het beste bij je past.

Composiet schuttingen

Composiet schuttingen zijn in veel gevallen een goede keus. Het is zeer duurzaam materiaal waardoor je er lang van kunt genieten. Daarnaast is deze schutting vrijwel onderhoudsvrij waardoor je weinig tijd bent aan reiniging. Composieten schuttingen behouden dan ook voor lange tijd hun kwaliteit. Wanneer je een composieten schutting kiest, kun je kiezen uit veel kleuren en designs. Daarom worden ze ook in veel situaties gebruikt. Wanneer je van extra privacy wilt genieten, kun je ervoor kiezen om extra planken toe te voegen. Zo is het lastig om door de schutting heen te kijken. Composiet schuttingen zijn verkrijgbaar in veel verschillende prijsklassen. Er zijn dan ook mogelijkheden voor kleinere budgetten.

Houten schutting

Met een levensduur van zo’n 5 tot 10 jaar zijn houten schuttingen redelijk duurzaam. Hoewel dat voor veel mensen voldoende is kun je beter voor een andere schutting kiezen wanneer je voor maximale duurzaamheid wilt gaan. Hoewel de duurzaamheid niet maximaal is, ben je met een houten schutting ben je toch milieuvriendelijk bezig. Het produceren van houten schuttingen is relatief goed voor het milieu. Wanneer het weggegooid wordt, heeft het minder impact op het milieu als bijvoorbeeld metalen schuttingen.

De aanschafkosten van houten schuttingen zijn laag. Echter kost het op de lange termijn vaak meer omdat de onderhoudskosten relatief hoog zijn. Zo moeten de schuttingen regelmatig opnieuw geverfd en gekleurd worden. Ook kunnen deze schuttingen makkelijker gaan rotten dan andere varianten.

Aluminium schuttingen

Wanneer je voor een aluminium schutting kiest, kies je voor duurzaamheid, lage onderhoudskosten een veel verschillende opties. Aluminium schuttingen zijn roestbestendig, sterk en zijn verkrijgbaar in veel designs. Wanneer je van modern houdt, is aluminium mogelijk een goede keuze. Echter moet je opletten van welk materiaal je aluminium schutting is gemaakt. Zo zijn sommige licht en duurzaam, en andere varianten zwaarder en ontworpen voor maximale veiligheid en kwaliteit.

Wanneer privacy belangrijk voor je is, kun je beter niet voor aluminium schuttingen kiezen. Vaak zijn ze doorzichtig waardoor het in principe mogelijk is om er doorheen te kijken. Een ander mogelijk nadeel kan zijn dat het installatieproces langer duurt dan bij andere schuttingen. Dit kan er voor zorgen dat de kosten hoger oplopen.

Houten schuttingen hebben de markt lange tijd gedomineerd. Echter worden andere schuttingen steeds populairder. Het is tegenwoordig belangrijker dat een schutting weinig onderhoud vereist en dat ze lang meegaan. Daarom zijn composiet schuttingen en de schuttingen van aluminium vandaag de dag erg populair. En dat is ook niet zo gek. Een kwaliteitsschutting kost misschien wel meer om aan te schaffen, maar op de lange termijn ben je in veel gevallen goedkoper uit.

Geef een reactie