Wooninspiratie

Welke kleur vloerkleed past het best in jouw interieur?

Welke kleur vloerkleed past het best in jouw interieur

Kleur is een heel belangrijk onderdeel van het interieur. Dit is vaak een element van het interieur die echt de sfeer in huis bepaald. Hou je van een meer rustig huis? Of vindt jij felle kleuren helemaal te gek? Tegenwoordig is niks meer te gek. Alle kleuren combinatie zijn mogelijk. Een heel simpele en goedkope manier om kleur in huis aan te brengen is een vloerkleed. Denk bijvoorbeeld aan blauw interieur met een geel of roze vloerkleed. Dit zorgt voor een heel mooi kleurafwisseling in de meubels. Ben jij benieuwd welke kleuren er allemaal mogelijk zijn? Bezoek dan eens de website van vloerkleedspecialisten, zoals Web Karpet. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om een juiste beslissing te maken. Zeker als je een keer iets totaal anders wil, kan een specialist bezoeken heel erg helpen. Vaak hebben vloerkleed specialisten de nieuwste trends op het gebied van vloerkleden waar je genoeg inspiratie aan kan opdoen. Ik deze blog geef ik vast een overzicht van de meest populair kleuren.

Rustige kleuren

Niet iedereen houdt van een druk huis. Ik kan me voorstellen dat je na een lange dag werken gewoon lekker op de bank tot rust wil komen. Een huis vol met felle kleuren en printen zal dan niet echt helpen. Dit is meer dan normaal. De meeste mensen houden meer van neutralen en natuurlijk kleuren. Deze vallen ook veel beter te combineren en je kan altijd nog wat kleur aanbrengen met kleine accessoires. Hou je van natuurlijke kleuren? Dan zijn beige, bruine, of taupe vloerkleden misschien iets voor jou. Dit soort kleuren staan vaak prachtig op zowel donkere als licht vloeren en zijn te combineren met alle kleuren van de regenboog. Heb je een meer modern huis? Wellicht hou je dan meer van grijze, antraciet, zwarte of witte vloerkleden. Dit soort kleuren staan vaak heel elegant in huis en hebben een moderne uitstraling. Let er bij bijvoorbeeld witte vloerkleden wel op dat deze snel vies worden doordat letterlijk alles te zien in op het vloerkleed.

Felle kleuren

Ben jij wel toe aan een beetje meer leven in jouw huis? Dan is het heel leuk om te experimenten met de kleuren. Vloerkleden komen tegenwoordig in allerlei kleuren: roze, paars, oranje, blauw, ect. Wees ook niet bang om twee totaal andere kleuren bij elkaar te zetten. Denk bijvoorbeeld aan paars met oranje. Dit is misschien vrij heftig in het begin, maar zeker als de rest van je huis bestaat uit neutrale kleuren kan dit heel mooi staan. Je kunt het zo gek niet verzinnen. Alle kleuren combinaties zijn tegenwoordig mogelijk en mensen staan niet snel meer gek op te kijken van felle kleuren in huis. Trek dus snel de stoute schoenen aan en begin met het experimenteren met kleur in huis.

Patronen en printjes

Wat ook meer sfeer in huis brengt zijn patronen en printen. Deze hoeven niet in een felle kleur te zijn. Je hebt ook patroon vloerkleden in kleuren zoals bruine, witte, taupe, ect. Maar toch brengt een patroon of print vloerkleed iets meer sfeer in huis dan een vloerkleed met een effen kleur.

Geef een reactie