TipsWonenWooninspiratie

Welke kamerplant heb ik nodig in huis?

plant in speelse bol vormcopyright Chic Plants bv

Eindelijk zit de metamorfose van je woning er op. Dagenlang zijn jullie bezig geweest om iets moois te realiseren. Wellicht heb je de basis van het huis aangepast en zijn de vloeren en de wanden veranderd of heb je heel wat nieuwe meubels en accessoires geplaatst. Hoe groot de metamorfose ook was, toch heb je het gevoel dat er iets mist. Nieuwe meubels, check! Nieuwe vloer, check! Nieuwe laag verf op de muren, check! Accessoires, check! Wat mist er dan? Planten natuurlijk!

Een beetje groen in huis is nooit mis. Planten zijn eigenlijk onmisbaar binnen ieder interieur. Het zijn enorme sfeermakers en bieden jou de mogelijkheid om een waar statement te maken. Daarnaast zijn ze ook nog eens goed voor de mentale- en fysieke gezondheid. Genoeg redenen dus om kamerplanten in huis te halen Terwijl je door de geweldige grote kamerplanten van Chicplants.com scrolt, bekruipt je opeens het gevoel dat het maken van een definitieve aankoop niet zo eenvoudig is. Het aanbod is reuze! Welke kamerplant heb ik nodig in huis?

grote kamerplanten chicplants.com

Hier moet je op letten

Voordat je een kamerplant aanschaft, is het eerst belangrijk om met enkele zaken rekening te houden. Het aanbod is immers enorm groot, waardoor het noodzakelijk is om je zoekopdracht iets kleiner te maken. Stel jezelf daarom de volgende vragen om het aanbod voor jou alvast wat te beperken:

  • Hoe groot mag de kamerplant zijn? Dit is vooral afhankelijk van de ruimte binnen jouw woning. Bij een kleine woning is het vaak minder verstandig om voor een zeer grote kamerplant te kiezen. Hierdoor beperk je immers het wooncomfort. Daarnaast moet er ook voldoende ruimte zijn bij een raam. De meeste planten houden immers van een lichte standplaats. Hou daarom eerst rekening met de ruimte en het daarbij horende formaat van de plant.
  • Over hoeveel tijd beschik je om de plant te onderhouden? Laten we eerlijk wezen: het verzorgen van planten is niet ieders grootste hobby. Daarnaast heb je naast een veeleisende carrière en een druk gezinsleven vaak gewoonweg de tijd niet om het onderhoud te verrichten. Kies daarom voor een onderhoudsarme plant. Ben je juist iemand die geniet van groene vingers en regelmatig met zijn of haar planten bezig is? Kies dan voor een wat moeilijkere plant.
  • Wat voor plant zoek je precies? Wil je een plant die eenmaal per jaar bloeit of is een simpele groene plant voldoende? Geniet jij al van de natuurlijke uitstraling van een cactus of wil je liever een plant die meer ‘leeft’ en verzorging nodig heeft?

 

Advies

Wanneer je op de bovenstaande vragen antwoord hebt gegeven, kan je op basis van die informatie jouw criteria doorgeven aan het winkelpersoneel. Dit geldt niet alleen bij een ‘real life’ speciaalzaak, maar ook bij kwalitatieve webshops die handelen in exclusieve kamerplanten. Zo beschikt het personeel van Chicplants over jarenlange kennis en ervaring om jou van het nodige advies te voorzien. Zij weten precies wat planten nodig hebben en welke planten het meest voldoen aan jouw criteria. Zo geniet je altijd van dé perfecte kamerplant in huis.

Geef een reactie