BadkamerTipsWonen

Welke doucheafvoer is geschikt voor mijn badkamer?

Welke doucheafvoer is geschikt voor mijn badkamer?

In de meeste badkamers wordt tegenwoordig een inloopdouche geïnstalleerd. Hoewel deze douche ontzettend veel voordelen biedt, kan dit ook problemen geven met de afvoer. Waar je bij een douchecabine direct van de juiste afvoer kan profiteren, is dit bij een inloopdouche nog niet geregeld. Wanneer je gaat douchen is het echter wel van belang dat het water weg kan lopen. Daarom zal je zelf in een goede doucheafvoer moeten investeren. Maar hoe weet je welke doucheafvoer geschikt is voor jouw badkamer? Ze zijn namelijk verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten en maten. In dit artikel zetten we de verschillende douchegoten voor jou op een rijtje. Zo kan je altijd de perfecte doucheafvoer online kopen.

De juiste grootte

We zijn allemaal wel bekend met het doucheputje. Dit was de voorloper van de moderne douchegoot. Het grootste voordeel van een douchegoot is dat deze in heel veel verschillende formaten verkrijgbaar is, waardoor het water efficiënter kan weglopen. Bovendien is de douchegoot een stuk stijlvoller dan het ouderwetse doucheputje. Hierdoor kan deze perfect in de inloopdouche geïntegreerd worden, zonder dat dit afbreuk doet aan de moderne uitstraling.

Douchegoten zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Ze zijn er al vanaf slechts 20 centimeter breed. Meestal worden ze echter verkocht in de maten 70 tot 80 centimeter. Welke afmeting je nodig hebt is vooral afhankelijk van de grootte van je douchecabine en badkamer.

Douchegoten

Verschillende soorten douchegoten op een rijtje

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel verschillende soorten douchegoten verkrijgbaar. Hieronder lichten we de meest populaire douchegoten toe:

Tegelrooster

Ben je geen fan van de uitstraling van een douchegoot in jouw douchecabine? Dan beschik je gelukkig over verschillende mogelijkheden om deze zo onopvallend mogelijk in de badkamer te verwerken. Met een tegelrooster is het mogelijk om de douchegoot bijna onzichtbaar in de douchecabine te verwerken. Hierdoor doet deze geen enkele afbreuk aan het strakke design in de badkamer. Bij deze douchegoot tegel je het rooster mee, waardoor deze geheel op zal gaan in de uitstraling van de badkamer. Bij dit rooster loopt het water weg via de zijkanten.

Sleufrooster

Een sleufrooster is verreweg de goedkoopste optie wanneer je een douchegoot aanschaft. Het water wordt afgevoerd via de gaten van het rooster. Je bepaalt zelf welk patroon de gaten in het rooster hebben. Zo kun je deze geheel naar eigen wens en smaak aanpassen. Een sleufrooster is in iedere bouwwinkel en speciaalzaak verkrijgbaar en wordt ook wel als de standaard onder de douchegoten beschouwd.

 Gesloten rooster

Ben je op zoek naar een wat strakkere uitstraling in je douchecabine? Dan is een gesloten rooster wellicht de beste keuze. Hierbij is de bovenkant geheel dichtgemaakt met RVS, wat een mooi accent aan de douchecabine zal geven. De douchegoot bestaat verder niet uit gaten of sleuven. Het water loopt weg via de zijkanten.

Vraag om advies

Douchegoten zijn in heel veel verschillende maten en stijlen verkrijgbaar. Wanneer je op zoek bent naar een moderne en strakke uitstraling is een gesloten rooster een prima keuze. Wil je de goot helemaal niet zien? Dan kun je deze geheel wegwerken met een tegelrooster. Als de uitstraling je niet veel uitmaakt, maar het budget een grote rol speelt is een sleufrooster weer de meest geschikte oplossing.

Kom je er niet uit? Vraag dan om advies in een bouwwinkel of speciaalzaak. Leg jouw wensen voor, zodat zij samen met jou op zoek kunnen gaan naar de perfecte afwerking van jouw douchecabine.

Geef een reactie