TipsWonen

Welke bank past bij mijn interieur?

Welke bank past bij mijn interieur?

Toe aan een nieuwe bank? Omdat je gaat verhuizen of omdat je je huidige bank gewoon echt aan vervanging toe is? Dan heb je vast wel al eens door het enorme aanbod online gescrold. Overweldigd? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Er zijn vandaag de dag ontzettend veel verschillende banken verkrijgbaar. Elk met verschillende eigenschappen, bijzondere kleuren en aparte materialen. Een bank kopen is dan ook zeker niet meer zo gemakkelijk als het lijkt. Daarom in dit artikel een aantal handige tips.

De verschillende modellen op een rijtje

Voordat je de juiste bank kunt kiezen is het eerst belangrijk om je kennis over banken te vergroten. Want welke modellen zijn er eigenlijk?.

1. 2zits-, 3zits-, 4zits-, en zelfs 5zitsbanken!

De meeste mensen denken bij een bank aan een twee- of driezitter. Maar wist je dat er zelfs 4zits- en 5zitsbanken verkrijgbaar zijn? Als je er regelmatig voor kiest om de gehele woonkamer om te gooien, dan is het niet verstandig om voor één grote bank te kiezen. Vaak is het dan verstandiger om een zogenaamde loveseat of loungestoel met een twee- of driezitter te combineren. In zeer grote woningen is het zelfs mogelijk om vier- of vijfzitters te plaatsen en zó nog meer zitruimte te realiseren. Ook ideaal voor grotere gezinnen.

2.  Slaapbank 

De slaapbank wordt vaak gekozen in studentenkamers. Hier zien we doorgaans dat alles in één kleine ruimte is gevestigd. Van de keuken tot de slaapkamer. Een slaapbank biedt dan de uitkomst. Dit is compact en biedt indien nodig extra slaapruimte. De slaapbank wordt ook regelmatig gekozen in kleinere woningen met één slaapkamer. Zo is een logeerpartijtje alsnog mogelijk.

3. Hoekbank

Heb je een hoek in de woonkamer? Dan ben je het er vast mee eens dat dit een relatief loze ruimte is. Hier kan echter verandering in komen door het gebruik van een mooie hoekbank. De hoekbank wordt tevens vaak gebruikt in grotere woonkamers. Hierdoor wordt het zitgedeelte in de kamer echt een beetje afgeschermd van de rest van de ruimte, waardoor deze veel knusser en sfeervol oogt.

Voor welke kleur kies je?

Naast de talloze verschillende modellen zijn banken tegenwoordig ook in een enorm breed kleurenpalet verkrijgbaar. Welke kleur bij jou past is grotendeels afhankelijk van je eigen smaak. Het is echter ook belangrijk om rekening te houden met jouw huidige woonstijl. Bedenk ook goed of de kleur die je nu mooi vindt over een aantal jaar ook nog wel zo mooi zal zijn. Ben je verliefd geworden op een bijzondere trendkleur? Dan kun je er vanuit gaan dat deze kleur over enkele jaren wellicht minder goed bij jou zal passen. Kies daarom voor een kleur waarvan je zeker weet dat je deze over een vijftal jaar nog mooi zal vinden.Vanwege de lange levensduur van een bank kiezen de meeste mensen voor een mooie basiskleur zoals zwart, beige, bruin of cognac. Hiervan weten zij zeker dat ze er jarenlang plezier van zullen hebben. Natuurlijk zijn er ook van die durfals die liever een ware eyecatcher in een bijzondere kleur in de ruimte plaatsen. Olijfgroen, oranje, rood, je kunt werkelijk alle kanten op!

Materiaalgebruik

Bij het kiezen van het juiste materiaal is het vooral belangrijk om naar je huidige gezinssamenstelling te kijken. Een gezin met jonge kinderen en/of huisdieren is bijvoorbeeld gebaat bij een materiaal wat minder snel krast, makkelijk afneembaar is en tegen een stootje kan. Terwijl een ouder stel vooral comfort en een zachte uitstraling op prijs stelt.

Over het algemeen geldt dat een leren bank een prima keuze is voor mensen met een druk gezin en/of huisdieren. Het nadeel van leer is dat het kouder aan zal voelen dan een stoffen bank.

Op zoek naar een mooie bank? Bekijk dan het aanbod online en hou rekening met persoonlijke wensen en voorkeuren. Kom je er echt niet uit? Bezoek dan een fysieke winkel en vraag om advies!

Geef een reactie