InterieurTipsWooninspiratie

Weetjes over paneelgordijnen die jij nog niet wist

Het vinden van de juiste gordijnen is tegenwoordig niet meer zo makkelijk als het lijkt. Het aanbod is inmiddels zó groot dat het gemakkelijk is om door de bomen het bos niet meer te zien. Gordijnen zijn niet alleen heel praktisch maar maken het interieur ook nog eens helemaal compleet. Het is dan ook ontzettend belangrijk dat je veel aandacht en tijd in de zoektocht naar gordijnen investeert. In deze blog vertellen we je allerlei weetjes over paneelgordijnen die jij nog niet wist. Dat maakt de zoektocht hopelijk een stuk gemakkelijker.

Paneelgordijnen worden steeds vaker gebruikt als scheidingswand

Paneelgordijnen zijn multifunctioneel. Ze bestaan uit meerdere banen die met elkaar één mooi gordijn vormen. Opvallend bij paneelgordijnen is dat ze altijd aan de onderkant verstevigd zijn met een zware lat. Deze lat voorkomt dat de panelen scheef naast elkaar hangen. Zo geniet je altijd van een strakke en moderne uitstraling. Dit zorgt er tevens voor dat deze gordijnen voor meerdere toepassingen gebruikt kunnen worden. Meestal worden ze gebruikt als praktische en stijlvolle raambekleding, maar ze kunnen ook als scheidingswand dienen. Hiermee kun je een grote ruimte opdelen in 2 verschillende kamers. Dit is ideaal bij grote woningen, maar kunnen ook gebruikt worden in de gedeelde kinderslaapkamer om meer privacy voor beide kinderen te creëren. De mogelijkheden zijn eindeloos!

schijdingswand paneelgordijn

Paneelgordijnen bieden enorm veel keuzevrijheid

Ben je iemand die een hekel heeft aan simpele materialen en kleuren? Vind je het lastig om neutrale gordijnen met jouw unieke interieur te combineren? Dan bieden paneelgordijnen solaas!

Paneelgordijnen zijn verkrijgbaar in werkelijk alle soorten, maten en materialen. Hierdoor beschik je over enorm veel keuzemogelijkheden om jouw interieur compleet te maken. Deze gordijnen kan je voor een groot gedeelte helemaal zelf samenstellen. Hierdoor maak je altijd een uniek en passend exemplaar. Een gordijn wat werkelijk bij jou en het interieur past, wat wil je nog meer?

Prijzen zijn zeer uiteenlopend

Bij je zoektocht naar hét perfecte gordijn is het natuurlijk ook belangrijk dat je netjes binnen het door jou opgestelde budget blijft. Dit kan vaak enorm lastig zijn. Simpelweg omdat gordijnen niet de goedkoopste woonaccessoires zijn. Daarentegen is het wel belangrijk dat ze hun rol in huis tot in de puntjes vervullen.

Gelukkig hoef je bij paneelgordijnen niet voor deze spagaat te staan. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei prijscategorieën. Ook hierbij geldt dat je het gordijn helemaal naar eigen wens en prijs kunt samenstellen. Hierdoor kom je nooit voor nare financiële verrassingen te staan. Je kunt de gordijnen zo duur maken als je zelf wilt.

Paneelgordijnen zijn de perfecte toevoeging in elke slaapkamer

Als je op zoek bent naar gordijnen voor in de slaapkamer, zal je hoogstwaarschijnlijk niet direct aan paneelgordijnen denken. Toch zijn zij hier ook enorm geschikt voor. Door voor een verduisterende stof te kiezen, zorg je ervoor dat het gordijn zijn rol in de slaapkamer tot in perfectie kan vervullen. Paneelgordijnen in verduisterende stof zijn iets minder bekend, waardoor het raadzaam is om naar de mogelijkheden bij de desbetreffende leverancier te vragen.

Geef een reactie