AlgemeenTipsTuin tipsWonen

Wat zijn de voordelen van kunststof gevelbekleding?

Kunststof gevelbekleding: Het alternatief van hout

Wil je de gevel van je huis (opnieuw) laten bekleden? Overweeg dan eens om daar, in plaats van hout, kunststof gevelbekleding voor te gebruiken. Kunststof is een veelgebruikte materiaalsoort en heeft verschillende voordelen. Zo zijn gevelpanelen van kunststof duurzaam, onderhoudsvrij en veelzijdig. Benieuwd wat kunststof gevelbekleding voor jouw huis kan doen? Lees dan snel verder, want we vertellen het je in dit artikel.

Klaar voor alle seizoenen

Een modern huis is bestand tegen alle seizoenen. Je kunt je huis upgraden met een glazen schuifdeur, waardoor je bijvoorbeeld langer van je terras kunt genieten, maar ook de gevelbekleding van je huis kan een bijdrage leveren. Kunststof gevelbekleding is bestand tegen allerlei weersinvloeden. Ze beschermt je huis tegen wind, regen, hagel en zon. De uitstraling van dit soort gevelbekleding kun je vaak zelf uitkiezen. Ga je voor gevelbekleding met een houtnerfdesign, of juist een steenmotief? Daarmee kun je de natuurlijke uitstraling van deze materialen behouden, terwijl je ook geniet van de voordelen van kunststof.

Duurzaam en onderhoudsvrij

Het voordeel van kunststof vergeleken met andere materialen zoals hout, is dat het erg lang meegaat. Ook heb je er nauwelijks werk aan. Je hoeft deze gevelbekleding bijvoorbeeld niet te schilderen om haar gezond en mooi te houden, zoals je bij hout moet doen. Goede kunststof gevelplaten zijn kleurvast, wat betekent dat ze niet verkleuren onder invloed van zonlicht. Omdat het materiaal lang meegaat, is deze gevelbekleding bijzonder duurzaam te noemen. Ook zijn er verschillende producenten die gevelbekleding leveren die 100% recyclebaar is. Op die manier is kunststof gevelbekleding niet alleen handig en mooi, maar ook milieuvriendelijk.

Je tuin upgraden met een overkapping

Er zijn meer dingen die je kunt doen om je huis en tuin tegen weer en wind te beschermen. Met een overkapping in de tuin kun je bijvoorbeeld nog langer van het buitenleven genieten, ook wanneer het regent of waait. Een Tuinmaximaal overkapping is een voorbeeld van een hoogwaardige overkapping die een aanvulling kan zijn voor je tuin. Zo kun je kiezen voor een terrasoverkapping of een veranda, maar kun je je overkapping ook uitrusten met schuifdeuren, waardoor er een serre ontstaat. Laat je overkapping maken met dakplaten van polycarbonaat voor een extra duurzaam resultaat. Een voordeel van dit soort dakplaten is dat je zelf kunt kiezen hoeveel licht ze doorlaten. Kies je voor helder glas, of juist voor melkglas?

Geef een reactie