TipsWonen

Wat zijn de beste oefeningen om thuis te doen?

beste oefeningen om thuis te doen

Laten we maar met de deur in huis vallen: je kunt thuis goed, heel goed zelfs, trainen. Hiervoor kun je je eigen lichaamsgewicht gebruiken, maar het is ook mogelijk om dit te doen met dumbbells bijvoorbeeld. Op het moment is dat natuurlijk hartstikke handig aangezien de sportscholen in ons land nog altijd gesloten zijn. Het kan daarom dus slim zijn om hulpmiddelen zoals halterschijven te kopen zodat je alsnog aan je lichaam kunt werken en dat dus gewoon vanuit je eigen woning. Dit is mogelijk in de woonkamer, maar je kunt ook echt een sportschool in huis creëren. Vervolgens kun je in deze ruimte de volgende oefeningen doen.

Push up

Deze beweging maakt gebruik van meerdere spiergroepen voor maximale groei en versterkt uw schoudergewrichten. Dit is gemakkelijk te doen als een oefening thuis en is een goede voorbereiding voor progressie naar de meer veeleisende schouderoefeningen die je in een sportschool tegenkomt, zoals de incline bench press. Je doet de push up door naar beneden te gaan in een opdrukpositie met je handen op schouderbreedte uit elkaar en je rug plat. Hierdoor ontstaat er dus een rechte lijn van je hoofd naar je hielen. Laat je lichaam vervolgens zakken tot je borst een centimeter van de grond is en ga dan explosief omhoog door je armen volledig te strekken. Dit is dus één push up, maar vaak zul je meerdere doen in één rep.

Halter squat

Squats zijn een uitstekende allround oefening en een van de beste bewegingen om algehele kracht op te bouwen. Met halters kun je je concentreren op de techniek en aan je bewegingsbereik werken met een laag gewicht. Ga pas verder met barbell squats als je echt goed weet hoe dit moet. Een halter squat doe je door in elke hand een halter vast te houden. Plaats je benen op schouderbreedte uit elkaar. Houd je hoofd recht en leun achterover in de squat tot de dumbbells een centimeter van de vloer verwijderd zijn. Concentreer je hierbij op het houden van je knieën boven je tenen en borst, je moet je rug dus niet buigen. Ook moet je niet naar voren leunen als je naar beneden valt. Adem uit, strek je benen en keer terug naar de uitgangspositie.

Burpee

Als het gaat om het verbranden van vet thuis, kunnen maar weinig bewegingen het beter doen dan de burpee. Perfect voor het verbranden van vet zonder apparatuur, werk deze oefening in je thuistrainingsroutine om je hartslag te verhogen of om jezelf dagelijkse uitdagingen te stellen. De burpee doe je vanuit een staande positie. Hurk dan naar beneden tot je dijen evenwijdig aan de vloer zijn, terwijl je je handpalmen op de grond plaatst. Van daaruit schop je je voeten zo ver mogelijk naar achteren terwijl je je armen gestrekt houdt. Zodra je voeten landen, spring je ze terug in de richting van je handen en spring dan de lucht in. Land en hurk onmiddellijk om naar de volgende herhaling te gaan.

Geef een reactie