InterieurTipsWonen

Wat zijn de behang trends voor 2020?

In de jaren tachtig en negentig waren de sobere huisstijlen helemaal in de mode. Wat je toen vooral op de muren zag was vooral stuc werk en verf. Het leek wel een tegenreactie op de grafische stijlen en felle kleuren van de jaren zestig en zeventig. En raad eens, de kleur en vrolijkheid komt weer helemaal terug in het interieur. De sobere trend behoort nu eindelijk tot de vorige eeuw. Je kan dan kiezen voor een frisse kleur verf op de muren, maar als je dat nog niet genoeg vindt kies dan voor een behang met een vrolijke print. Wil je weten welk behang helemaal hip en trendy is? In dit blogartikel staan de trends voor 2020.

Trend 1: Bloemen behang

Wie wordt er nu niet vrolijk van bloemen? Daarom staat bloemen behang op de eerste plek. Het is natuurlijk totaal anders dan een muur in een enkele kleur. Wat ook heel fijn is, is dat er in een bloemen behang meerdere kleuren zitten. Stel je hebt een bont palet op de muur zitten met rood, geel en groen, dan kun je elk jaar daar weer je muurverf en andere decoratie op afstemmen. Met een nieuw verfje en een paar andere accessoires maak je dus elk jaar eigenlijk een andere woonkamer. Het behang is de grootste klus en die laat je natuurlijk zitten. Deze aanpak verdient een bloemetje!

Bloemen behang

Trend 2: Urban Jungle (botanisch behang)

Als mensen zijn we steeds dichter bij de natuur gaan leven. We gaan graag van binnen naar buiten, maar halen ook buiten nu graag naar binnen. Dat doen we met planten en bloemen, maar ook met botanisch behang. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Europees bos of als je heimwee hebt naar je reis door Azië, kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld een Thaise jungle. De voordelen van botanisch behang is, dat het sfeervol, rustgevend en puur is. Het staat ook heel mooi bij de andere planten die je in huis hebt. Zo haal je heel makkelijk de natuur in huis!

Trend 3: Grafisch behang

Jawel, deze behang trend is een dikke knipoog naar de sixties en seventies. In 2020 gaan we helemaal retro met de grafische en kleurrijke art deco stijl. Deze comeback in stijl is ook op andere manieren terug te zien in het interieur. Denk maar aan de old school koelkast, waterkoker of prullenbakken. Retro is dus helemaal modern in 2020.

Trend 4: Fotobehang

Zoals je de jungle in huis kan halen, zo kan dat ook met je favoriete stad in de wereld. In 2020 is het heel trendy om je woonkamer te versieren met een stukje New York, Parijs of Londen. Vooral fotobehang in zwart-, wit- en grijstinten past heel goed bij een strak interieur.

Trend 5: Internationaal behang

De wereld wordt ook steeds kleiner doordat we steeds meer gaan reizen. Het is ook steeds betaalbaarder geworden en dat vergroot de mogelijkheden. Hierdoor zien we als mensen dat de interieurstijlen van andere culturen ook mooi staan in ons eigen huisje in Nederland. Ga met de trend mee en haal Marrakech of India in je huis met een prachtig behang. Dit maakt je vast net zo happy als die verre reis…

Wat is jouw favoriete behang? We lezen het graag in de reacties onder dit blog artikel.

Geef een reactie