BadkamerTipsWonen

Wat moet ik doen bij een verstopte afvoer?

Wat moet ik doen bij een verstopte afvoer

Een verstopte afvoer is bepaald niet fijn. Het zorgt namelijk voor veel ongemak. Zo kan je gehele woning of bedrijf gaan stinken. Bovendien kun je tijdelijk geen gebruik meer maken van je sanitaire voorzieningen, want voordat je het weet komt het rioolwater met allerlei restjes omhoog. Gelukkig biedt Ontstoppingsdienst Groningen hoogwaardige riooldiensten aan en lost men alle rioolproblemen voor je op in Groningen en omgeving. 

Hoe ontstaat een verstopte afvoer?

Rioolproblemen kunnen ontstaan wanneer er weinig tot geen aandacht aan het onderhoud van de riolering wordt besteed. Ook wanneer het rioolstelsel verouderd is, kan een verstopping van de afvoer ontstaan. Bovendien kan een verstopping door menselijk gebruik ontstaan. Denk daarbij aan je wasbak of doucheputje die door zeepresten en haren verstopt raken. Bij een gootsteen kan de afvoer geblokkeerd worden door olie, vet en etensresten. Het is dus erg belangrijk om de oorzaak van een verstopte afvoer te achterhalen.

Hoe ontstaat een verstopte afvoer

Wat kun je al zelf doen wanneer de afvoer verstopt is?

Kun je niet wachten tot er een rioolspecialist langskomt, omdat je zo snel mogelijk weer gebruik wil maken van je toilet of gootsteen? Dan zijn er een aantal tips die je kunt inzetten voor het ontstoppen van je afvoer. 

  • Gebruik een rubberen ontstopper voor het ontstoppen van je afvoer. Voor een beter effect adviseren onze vakmannen van Ontstoppingsdienst Groningen om eerst het rubber flexibel te maken onder de warme kraan.
  • Gebruik een ontstoppingsveer en probeer het vuil er mee te verwijderen. De rioolspecialisten van Ontstoppingsdienst Groningen adviseren om voorzichtig te zijn, want de veer kan uitschieten en zo je leidingen beschadigen.
  • Zit er een voorwerp, zoals bijvoorbeeld speelgoed, vast en denk je dat het binnen handbereik is? Ook dan kun je proberen om dit eruit te halen. 

Houd er wel rekening mee dat dit slechts tijdelijke oplossingen zijn en de bron van het probleem niet aangepakt wordt. Dit betekent dat het rioolprobleem terug kan komen en voor meer schade kan zorgen. 

Wat kan Ontstoppingsdienst Groningen voor mij betekenen?

Ontbreekt het je aan kennis of materialen? Dan kun je een verstopping mogelijk verergeren. Schakel daarom gelijk een rioolexpert in! De vakmannen van Ontstoppingsdienst Groningen beginnen met een grondige inspectie. Ga je hierna akkoord met hun werkwijze? Dan komen ze je afvoer op een professionele en veilige manier, met de beste en nieuwste materialen, ontstoppen en reinigen.

Op zoek naar een rioolexpert? Neem dan contact op!

Ben je op zoek naar een lokale rioolspecialist in Groningen of in de buurt van Groningen? Neem dan contact op met Ontstoppingsdienst Groningen. Zij ontstoppen je afvoer op een veilige en professionele manier. Ook voor een prijsopgave kun je vrijblijvend contact opnemen. De vakmannen helpen jou graag verder!

Geef een reactie