TipsVerbouwen

Wat kosten bouwhekken?

wat kosten bouwhekken

Ben je als projectleider of aannemer werkzaam op de bouw? Dan weet je waarschijnlijk goed wat de meerwaarde van bouwhekken op de bouwplaats zijn. Bouwhekken verhogen de veiligheid tijdens een bouwproject. Ze houden onbevoegden buiten de deur. Hierdoor verhoog je de veiligheid van je werknemers, omstanders en bezoekers. Verder bieden bouwhekken jou de mogelijkheid om de werkplaats veilig af te sluiten na een lange werkdag. Hiermee kan je diefstal en vandalisme zoveel mogelijk voorkomen. Het belang van bouwhekken is dan ook algemeen bekend. Het aanbod is echter zó groot, dat veel aannemers niet meer weten welke bouwhekken het meest geschikt zijn. En kies je nu voor huren of kopen van bouwhekken? Wat kosten bouwhekken dan? Op al deze vragen geven wij antwoord in dit artikel.

Waarom bouwhekken kopen?

Het is wettelijk verplicht om de bouwplaats goed af te schermen voor onbevoegden. Hier wordt immers met gevaarlijke materialen en gereedschap gewerkt. Bovendien kan losliggend puin of vallende materialen voor gevaarlijke situaties zorgen. Daarom moet je op de werkplaats altijd over veiligheidskleding en een veiligheidshelm beschikken. Wanneer onbevoegden de bouwplaats betreden, is het risico enorm groot dat er gevaarlijke situaties optreden. Als aannemer of projectleider op de bouwplaats ben jij verantwoordelijk voor deze situaties. De boetes kunnen dan ook hoog oplopen als je geen rekening houdt met de gestelde veiligheidsmaatregelen. Bouwhekken houden onbevoegden buiten de deur. Dit is niet alleen goed voor hun veiligheid, maar ook voor die van jou en de overige bouwlieden.

Vaak denken aannemers dat het kopen van bouwhekken duurder is dan huren. Dit is echter lang niet altijd het geval. Zeker niet als je voor ieder bouwproject opnieuw moet huren. Dat betekent dat je continu voor extra kosten komt te staan. Een bouwhek kopen betekent eenmalig een investering doen en daar jarenlang van profiteren. Wellicht is het zelfs mogelijk om met een collega samen de aankoop te verrichten. Zo kunnen jullie allebei gebruik maken van de bouwhekken en kost het een stuk minder. Wanneer je vaak van bouwhekken gebruik maakt, is kopen zeker een interessante optie.

Waarom bouwhekken kopen?

Wat kosten bouwhekken?

Wat kosten bouwhekken dan? Deze vraag is niet eenvoudig te beantwoorden. Dit hangt natuurlijk van meerdere factoren af. Vooral de grootte van het bouwproject speelt natuurlijk een belangrijke rol. Hoe groter het project, des te langer het bouwhek moet zijn. Voor kleinere bouwhekken betaal je logischerwijs een stuk minder. Vraag eventueel een offerte aan bij een betrouwbare leverancier. Zij kunnen jou vertellen welk bouwhek aan de wensen voldoet en welk prijskaartje hier aan hangt. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Vergeet daarnaast niet om aan de bijbehorende accessoires te denken. Alleen een bouwhek kopen is niet voldoende. Je moet immers ook over materialen beschikken om de bouwhekken zorgvuldig met elkaar te verbinden. Daarnaast kan je ervoor kiezen om een speciaal slot aan te schaffen. Deze is enkel te openen met een speciale sleutel die in jouw bezit zal zijn. Hierdoor profiteer je van een verhoogde veiligheid op de bouwplaats. Het is wel belangrijk dat je de accessoires bij dezelfde leverancier als het bouwhek aanschaft. Zij weten precies te vertellen welke accessoires bij het door jou gekozen bouwhek passen. Zo geniet je altijd van een optimale verbinding en veiligheid.

Geef een reactie