TipsWooninspiratie

Wat kost isolatieglas per m2?

Wat kost isolatieglas per m2

Op het moment dat jouw ramen en kozijnen aan vervanging toe zijn, is het zeker aan te raden om voor isolatieglas te kiezen. Isolatieglas verhoogt het wooncomfort in huis en levert een optimaal rendement. Wanneer je keuze op isolatieglas is gevallen, zal je er direct achter komen dat deze keuze niet zo beperkt is als je wellicht dacht. Het aanbod is enorm groot. Er zijn meerdere soorten isolerende beglazing en ze beschikken allemaal over een eigen isolerende waarde. Hoe bepaal je dan welk isolatieglas voor jou het meest geschikt is? Veel mensen laten zich door het prijskaartje leiden. Logisch ook, het plaatsen van isolatieglas blijft een flinke uitgave.

Wil je binnenkort isolatieglas bestellen en ben je benieuwd wat de gemiddelde prijzen zijn? In dit artikel geven we een duidelijke indicatie van de gemiddelde prijzen per m2. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

De kosten

Wat kost isolatieglas per m2? Dit is een vraag die enorm vaak gesteld wordt. Dat is dan ook niet zo vreemd. Isolatieglas vraagt om een investering. Als consument wil je uiteraard weten hoe groot deze investering zal zijn en wat dit je op de langere termijn zal opleveren. De kosten zijn echter zeer uiteenlopend. In het onderstaande tabel geven we je een indicatie van de gemiddelde prijzen per type glas, exclusief arbeidskosten. Zo krijg je een duidelijk beeld van de investering die je gaat maken:

Type glas Prijs per m2, exclusief arbeidskosten
Standaard isolatieglas €65 – €70
HR €70 – €75
HR+ €75 – €80
HR++ €80 – €120
HR+++ €120 – €150

Op de korte termijn ben je, zoals je ziet in het bovenstaande tabel, goedkoper uit als je voor standaard isolatieglas kiest. Wanneer je echter naar de lange termijn gaat kijken, zal dit niet meer helemaal kloppen. Je moet immers ook met de isolerende waarde rekening houden. Logischerwijs zal HR++ veel beter isoleren dan een standaard isolatieglas. Hierdoor zal het wooncomfort een stuk hoger liggen en geniet je bovendien ook nog eens van een veel lagere energierekening. Op de lange termijn ben je dan ook goedkoper uit als je kiest voor één van de duurdere isolerende beglazing. HR++ is in ons land de meest gekozen optie.hr++ glas

Besparen op isolatieglas?

Het plaatsen van isolatieglas blijft natuurlijk een flinke uitgave. Alhoewel je een gedeelte van de kosten na verloop van tijd weer terugverdiend, zal het een tijd duren voordat je weer ‘quitte’ speelt en zelfs winst kan maken. Gelukkig zijn er genoeg manieren om te besparen, ook bij het plaatsen van isolatieglas. Zo hanteert iedere glaszetter weer een ander tarief voor het plaatsen van nieuw glaswerk. Wat het dan ook precies kost om dubbel glas in jouw situatie en regio te plaatsen? Daar kunnen wij geen exact antwoord op geven. Wel is het verstandig om met meerdere glaszetters contact op te nemen. Vraag om een vrijblijvende offerte en vergelijk deze offertes met elkaar. Zo krijg je een duidelijk inzicht van de gemiddelde prijzen van isolatieglas in jouw situatie en kan je tevens voor de voordeligste glaszetter kiezen. Zo kies je zelf de beste deal!

Geef een reactie