Tips

Wat kost het verzenden van post en pakketten?

Posttarieven binnenland

De posttarieven binnenland zijn vaak extra voordelig. Dit afhankelijk van de aanbieder en het gewicht wat je wil verzenden. Ook heeft het te maken met de manier van versturen. Zo kun je bijvoorbeeld post of pakketjes versturen met track en trace code. Dit noemen we aangetekend verzenden. De ontvanger moet dan ook tekenen voor ontvangst. Maar je zou het ook verzekerd kunnen verzenden. Dit kost een klein beetje extra en vaak ben je dan tot 500 euro verzekerd. Dat is handig wanneer je waardevolle producten verzend. Maar ook bij belangrijke post is het slim om dit te doen. Zo weet je dat de aangetekende brief van bijvoorbeeld een ontslag of contract zeker gelezen wordt. Het maximale gewicht is meestal rond de 23 kg. Daarboven zul je dus een professioneel koeriersbedrijf in moeten schakelen.

Voordelen internationale postverzending

De posttarieven buitenland verschillen per aanbieder. Gemiddeld betaal je voor een normaal pakket tot 5 kg tussen de €4,65 en €12. Afhankelijk van het gewicht kan dit zomaar oplopen tot wel 45 euro. Natuurlijk zijn er voor bedrijven nog aangepast tarieven beschikbaar. En op steeds meer pakketten zit een track en trace code bij de prijs inbegrepen. Tijdens de corona crisis kan het zijn dat de prijzen nog hoger zijn. Dit komt omdat er dan meer papierwerk bij de grenzen is. Het is altijd verstandig om voor het versturen de prijzen te raadplegen via de website. Deze veranderen nu met enige regelmaat i.p.v. 2 keer per jaar. Ook komen er meer internationale postbedrijven naar Nederland. Dit zorgt ervoor dat het verzenden van pakketjes naar het buitenland steeds voordeliger wordt.

Waarom mensen pakketten versturen

In de meeste gevallen is het verzenden van een pakketje voordeliger als dat je dit zelf zou doen. Je bespaart namelijk ontzettend veel tijd die je anders onderweg zijn. Maar ook bespaart het geld op benzine. Deze verspil je niet meer onnodig veel. Dat komt omdat er op steeds meer plekken een verzend plek is. Je kunt het zo gek niet noemen. Waar je vroeger naar de tabakszaak moest voor pakketten kan dit bij steeds meer winkels. Maar ook zijn er andere winkels die sinds dit jaar hiermee proberen te verdienen. Dit komt omdat ze dan toch een inkomstenbron hebben ondanks de corona pandemie.

Hoe je kunt besparen

Je kunt besparen door thuis het label van je pakketje op de website aan te maken. Hiermee bespaar je tot 1 euro per pakketje. Daarnaast kan je ook kiezen voor een internationale verzender wanneer je iets wilt verzenden naar het buitenland. Dit is vaak voordeliger als het verzenden via een Nederlands postbedrijf. Maar daarnaast kan je als bedrijf ook abonnementen inkopen. Dit kun je vaak digitaal regelen of je kunt bellen met de klantenservice van het bedrijf. Zo kun jij de verzendkosten laag houden en zijn je klanten ook weer tevreden. Een win win situatie dus.

 

Geef een reactie