TipsWonen

Wanneer energiecontract opzeggen?

wanneer energie contract

Wanneer mag ik mijn energiecontract opzeggen? Dat is een veelgestelde vraag die niet eenvoudig te beantwoorden is. Het antwoord op die vraag hangt af van meerdere factoren. Hierbij is het belangrijk om je huidige energiecontract eens goed na te kijken. Hier vind je de voorwaarden van je huidige contract. Hierbij kun je zien of je geniet van een contract voor bepaalde of onbepaalde tijd. Deze zeggen veel over de mogelijkheid om je energiecontract vroegtijdig te beëindigen.

Denk jij erover om over te stappen op energie? En ben je benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Hieronder lees je alles wat je wilt weten als je een energiecontract vroegtijdig wilt beëindigen.

Contract voor onbepaalde tijd

Na het invullen van de energievergelijker in 2019 ben je tot de conclusie gekomen dat je veel goedkoper uit kunt zijn als je overstapt van energiemaatschappij. Maar wanneer is het mogelijk om die overstap te maken? Als je je huidige energiecontract goed doorleest, kun je vinden of je over een contract voor onbepaalde tijd beschikt. Als dit het geval is, is het maken van de overstap een stuk gemakkelijker.energievergelijker in 2019

Bij een contract voor onbepaalde tijd is het op ieder moment mogelijk om het contract te beëindigen. Hier worden geen extra kosten voor in rekening gebracht. Het is aan te raden om eerst contact op te nemen met de nieuwe energiemaatschappij en de situatie uit te leggen. Vertel dat je een overstap wilt maken en hoe jij wilt profiteren van hun diensten. Zij kunnen op basis van jouw persoonlijke gegevens een offerte opstellen. Zo zie je precies of je kunt besparen op energie door over te stappen. Als je akkoord gaat met het nieuwe contract, hoef je verder niks meer te regelen. Jouw nieuwe energieleverancier zal het huidige contract voor jouw beëindigen. Meestal kun je na een maand al genieten van de diensten van een andere leverancier.

Contract voor bepaalde tijd

Bij een contract voor bepaalde tijd lijkt het een stuk lastiger om de overstap te maken. Volgens het contract moet je je aan een bepaald termijn houden. Bij het vroegtijdig beëindigen van een contract, ben je verplicht om een boete te betalen. Is het dan nog wel rendabel om de overstap te maken? In veel gevallen kunnen we op deze vraag toch nog volmondig ‘ja’ antwoorden.

Ook bij een contract voor bepaalde tijd kun je overstappen. Vrijwel elke energieleverancier zit te springen om nieuwe klanten binnen te halen. Een eventuele boete nemen ze dan voor lief. Daarom bieden veel energiemaatschappijen de garantie dat ze een boete betalen als je bij hun een contract afsluit. Zo kost het jou niks en kun je alsnog genieten van lagere energiekosten. Hierdoor is overstappen naar een andere energieleverancier een stuk interessanter geworden voor de gemiddelde consument.

Contract voor bepaalde tijd energie

Ook het afsluiten van een nieuw energiecontract is door de jaren heen een stuk eenvoudiger geworden. Dankzij online vergelijkingstools is het mogelijk om binnen één oogopslag te zien waar je goedkoper uit bent. Dat scheelt je een hoop eigen researchwerk. Daarnaast kun je het contract ook nog eens online afsluiten. Je huidige contract wordt door de nieuwe energiemaatschappij opgezegd en eventuele extra kosten worden vergoed. Let wel op: dit is niet bij iedere energieleverancier het geval! Als je twijfelt is het verstandiger om eerst telefonisch contact op te nemen, alvorens je een contract afsluit. Zo kom je niet voor vervelende financiële verrassingen te staan.

Geef een reactie