TipsWonen

Waarom een wespennest zo snel mogelijk weg moet

waarom snel wespennest verwijderen

Heb jij momenteel te maken met een wespennest in de tuin? Zorg er in dat geval voor, dat het wespennest zo snel mogelijk verwijderd wordt. Een wespennest laten zitten brengt grote risico’s met zich mee. De wespenkolonie in het nest zal namelijk steeds groter worden. Daar komt bij, dat de wespen voor de nodige ergernissen kunnen zorgen. Niet alleen is het vervelend dat de wespen voortdurend op je koeken of broodje jam komen zitten. Ook kunnen de wespen venijnig steken. Deze wespensteken zijn zelfs gevaarlijk, wanneer je allergisch bent voor wespen. De steken kunnen een flinke zwelling veroorzaken! Je moet er niet aan denken, dat zo’n zwelling ontstaat als je in je hals of keel gestoken wordt.

Verwijder wespennesten nooit zelf

Zelf een wespennest verwijderen lijkt misschien een snelle oplossing te zijn. In de winkel koop je een chemische bestrijdingsspray, om het wespennest hier vervolgens mee te bestoken. Niet alleen is de kans bijzonder groot, dat je tijdens zo’n actie gestoken wordt. Particulieren hebben immers niet de juiste kleding om de wespennesten te verwijderen. Ook kan het gebruik van deze sprays gevaarlijk zijn. De nevel kan bij een verkeerde wind in je gezicht waaien. Of wat te denken van nevel, die op de grond neerdwarrelt? Huisdieren kunnen de grond likken, met alle risico’s van dien.

wespennest zelf verwijderen

Professionele hulp inschakelen bij wespennesten

Verstandiger is het om bovenstaande redenen, om professionele hulp in te schakelen. Er zijn diverse organisaties, die de wespen een vakkundige wijze kunnen bestrijden. Het wespennest wordt hierbij niet alleen geleegd, maar vaak ook verwijderd. Dit is niet altijd even gemakkelijk of zelfs mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een wespennest, die tussen de binnen- en buitenmuur van je woning gebouwd is. Wespen kunnen in deze ruimte komen via de kleine kiertjes in de buitenmuur. Door deze kieren met een roostertje af te dekken, wordt voorkomen dat de wespen naar binnen kunnen glippen.

De koningin kan een nieuw nest beginnen

Wanneer je niets aan het wespennest zou doen, zou het gros van de wespen in de winter sterven. De wespen zijn niet bestand tegen de kou, waardoor ze het volgende voorjaar niet halen. Dit geldt echter niet voor de jonge koningin van een wespenkolonie. De jonge koningin blijft vaak in leven en zal in het voorjaar aan de bouw van een nieuw nest beginnen. Uit de larven van de koningin komen vervolgens nieuwe werksters. Zo heb je een volgende zomer opnieuw last van de wespen.

Geef een reactie