TipsWonen

Waarom verlichting vervangen voor LED TL?

Waarom verlichting vervangen voor LED TL?

Conventionele verlichting is volledig aan de kant geschoven door de komst van ledlampen. LED verlichting is vooral de afgelopen jaren enorm populair geworden. Dit komt met name doordat de techniek steeds verder verbeterd is. Waren ledlampen voorheen nog kil en sfeerloos, zijn ze inmiddels qua sfeer niet meer te onderscheiden van conventionele verlichting. En dat terwijl je wel profiteert van de talloze voordelen van LED. Nu de prijzen van LED verlichting steeds meer dalen, zien we ook dat steeds meer particulieren en bedrijven voor deze verlichtingssoort kiezen. Daarnaast wordt ook het aanbod steeds groter. Zo is Led TL anno 2020 ontzettend populair. Met name bij bedrijven en particulieren die naar een goede vervanger voor hun werkplaatsverlichting op zoek zijn.

Lagere energieverbruik

Het grootste voordeel van Led TL buizen is dat ze veel minder energie verbruiken dan conventionele TL buizen. En dat is nodig. Want hoewel TL-verlichting voorheen heel populair was, zien we steeds vaker dat bedrijven en particulieren met een eigen werkplaats toch van deze lampen afzien. Dit komt met name door dat TL-buizen extreem veel energie verbruiken en daardoor zowel slecht voor het milieu als de portemonnee zijn. Uit onderzoek blijkt dat Led TL maar liefst 50% minder energie verbruikt dan conventionele TL-buizen. Een flinke besparing.

Lange levensduur

Bij het plaatsen van de juiste werkplaatsverlichting is het natuurlijk belangrijk dat de lampen niet alleen heel functioneel zijn, maar dat je ook de kosten uiteindelijk weer vanzelf kunt terugverdienen. Gelukkig is het energieverbruik van Led TL verlichting niet alleen veel lager, maar beschikken deze ook nog eens over een veel langere levensduur. Hierdoor ben je op de lange termijn altijd vele malen goedkoper uit dan wanneer je voor conventionele lampen kiest.

In de werkplaats van bedrijven geeft dit tevens nog een groot voordeel. Zeker wanneer de werkplaats over zeer hoge plafonds beschikt. Je komt dan niet gemakkelijk bij een Led TL armatuur om deze eenvoudig te vervangen. Hier moet vaak eerst een hoogwerker bij gehaald worden. Met alle kosten die dan zullen volgen. Met Led TL verlichting gebeurt dit gelukkig veel minder, waardoor je ook op deze kosten flink kunt besparen.

Led TL armatuur

Constant licht

Tijdens het werken in de werkplaats staat veiligheid natuurlijk met stipt op nummer één. De juiste verlichting is hierbij essentieel. Zonder goede verlichting zal het werktempo en de efficiëntie in geding komen. Bovendien kan het voor gevaarlijke situaties zorgen. Het grote gevaar van veel verschillende soorten conventionele verlichting is dat deze de neiging hebben om te gaan flikkeren. En dit is iets wat op de werkplaats zeker niet gewenst is. Gelukkig staan TL buizen bekend om het feit dat zij nooit flikkeren en enkel constant licht geven. Dat is met Led TL verlichting gelukkig niet anders. Zo word je nooit onnodig gehinderd door flikkerend licht en geniet je optimaal van efficiënte verlichting.

Direct aan

Het grootste nadeel van veel conventionele verlichting is dat het lang duurt voordat ze volledig aan zullen staan. Vaak duurt het echt enkele minuten voordat ze op volle sterkte branden. Hierdoor kun je niet direct aan de slag in de werkplaats. Gelukkig is dit probleem met Led Tl verlichting verleden tijd. LED gaat direct op volle sterkte aan, waardoor wachten niet meer nodig is.

Geef een reactie