De temperaturen beginnen langzaam weer te stijgen en de meesten hebben alweer hun zwembad tevoorschijn gehaald. Dit klinkt als een eenvoudige klus, maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Dat is zeker het geval als je het zwembad op een gazon neerzet.
Zwembad op groen gazon
Als we een buurtwandeling maken, dan zien we soms tuinen waar het gras veel groener is. Een groen grasveld is niet altijd even makkelijk te bereiken. Het kost namelijk veel tijd en energie om gras groen en gezond te houden. Naast maaien, bemesten, verticuteren en besproeien moet je ook mos verwijderen. Doe je dit niet, dan neemt het je hele grasveld over.
Heb je alle moeite gedaan om een fraai gazon te bewerkstelligen? Dan is het alweer zomer en wil je er een zwembad op zetten. Helaas weten we dat een zwembad (of een ander zwaar object) dat voor een langere tijd op het gazon staat, bruine vlekken kan veroorzaken. Het herstellen kost wederom veel tijd. Dit is natuurlijk ontzettend jammer, aangezien we er al zoveel moeite voor gedaan hebben om het gras mooi te maken. In dit geval kun je maar beter voor kunstgras kiezen!
Kunstgras: de voordelen
Kunstgras kent veel voordelen ten opzichte van echt gras. Ten eerste kent kunstgras weinig onderhoud, maar geeft het wel dezelfde uitstraling als natuurgras. Kunstgras van de laatste jaren zijn nauwelijks meer van echt gras te onderscheiden, dus je behoudt dezelfde look. Je leest het goed: kunstgras is echt niet meer beperkt tot sportvelden. Tegenwoordig is de technologie zodanig verbeterd dat kunstgras een goed alternatief is geworden voor natuurgras, ook voor in jouw tuin. Kunstgras voor sportvelden en speelgelegenheden bestaan uiteraard nog steeds, maar er zijn ook veel opties die je als siergras voor in je achtertuin kunt gebruiken.
Het tweede voordeel van kunstgras is het onderhoud: het is een stuk makkelijker dan echt gras. Het enige wat je hoeft te doen, is takjes en bladeren verwijderen door er met een bezem overheen te gaan. Verder hoef je het dus niet in te zaaien of met onkruidbestrijding aan de slag te gaan.
Wist je dat je je kunstgrasveld zelfs kunt stofzuigen? Dit maakt kunstgras meteen een stuk hygiënischer en dat is ook een voordeel als je een zwembad wilt neerzetten. Vieze grassprieten in het schone zwembadwater behoren dus voortaan tot de verleden tijd!
Kunstgras wordt daarnaast niet bruin als je het zwembad er de hele zomer op laat staan. Je moet alleen wel een beetje rekening houden met de drukverdeling. Als het kunstgras een beetje ingezakt is, dan kun je het herstellen door er met een bezem overheen te gaan of door zand tussen het kunstgras te strooien. De sprieten zullen dan vanzelf weer omhoog staan.
Concluderend kunnen we stellen dat kunstgras niet alleen voor een schoon zwembad zorgt, maar dat kunstgras je ook veel onderhoudswerkzaamheden scheelt. Zo houd je dus meer tijd over om echt van je zwembad te genieten!