TipsVerbouwenWonen

Waarom kiezen voor kunststof kozijnen?

waarom kiezen kunststof kozijnen

In Nederland wordt er steeds meer gekozen voor kunststof kozijnen. Waar we voorheen vooral houten kozijnen zagen pronken aan de Nederlandse woningen, is dat tegenwoordig geheel verleden tijd. We proberen langzaam alle houten kozijnen te vervangen en dat is met goede reden. Kunststof kozijnen doen niet alleen heel veel voor de uitstraling van een woning, maar beschikken ook nog eens over talloze voordelen. Twijfel jij nog over de aanschaf van kunststof kozijnen voor Hoofddorp en ben je nog niet helemaal overtuigd? Wij geven je 5 redenen om voor kunststof kozijnen te kiezen!

Veiligheid

Wist je dat kunststof kozijnen een stuk veiliger zijn dan houten kozijnen? Zo zijn ze veel minder makkelijk brandbaar en beschikken ze juist over eigenschappen om een brand sneller te doven. Daarnaast kunnen kunststof kozijnen ook nog eens een stuk moeilijker geopend worden door dieven. Hierdoor is het risico op inbraak een stuk kleiner geworden.kunststof kozijnen plaatsen

Voordeliger

Kunststof kozijnen zijn tot wel 15% goedkoper dan houten kozijnen. Hierdoor bespaar je een heleboel geld in aanschaf. Daarnaast hoef je de kunststof kozijnen ook niet te onderhouden. Enkel een sopje is vaak voldoende om de kozijnen te laten stralen. Dit in tegenstelling tot houten kozijnen, waarbij regelmatig onderhoud van essentieel belang is om houtrot te voorkomen. Bovendien gaan kunststof kozijnen ook nog eens veel langer mee. Over het algemeen beschikken ze over een levensduur van wel 40 tot 50 jaar! Hierdoor is de kans klein dat jij de kozijnen nog hoeft te vervangen in de tijd dat je hier woont.

Waardevermeerdering van het huis

Kunststof kozijnen kunnen bijdragen aan de waardevermeerdering van een woning. Veel potentiële kopers zijn op zoek naar onderhoudsvriendelijke kozijnen. Daarnaast zijn de meeste mensen gecharmeerd van de luxe uitstraling van kunststof kozijnen en willen ze hiervoor best wat meer betalen. Wist je dat kunststof kozijnen zelfs kunnen bijdragen aan een hoger energielabel van je woning? Dit komt door de hoog isolerende eigenschappen van kunststof. Hoe hoger het energielabel, hoe hoger de waarde van het huis wordt. Daarnaast geniet jij tot die tijd van alle voordelen van kunststof en een hoger wooncomfort. Dat noemen we pas een win-win situatie!

Veelzijdig

Kunststof kozijnen zijn beschikbaar in werkelijk alle soorten en maten. Je kunt ze kopen in meerdere kleuren of dessins, waardoor ze altijd perfect aansluiten aan de woning. Veel mensen twijfelen om kunststof kozijnen aan te schaffen in een traditionele woning. Ze zijn bang dat de natuurlijke schoonheid van een oudere woning zo teniet gedaan wordt. Door middel van de veelzijdigheid van kunststof kozijnen is dit echter geen enkel probleem. Er is altijd wel een kozijn dat aansluit op de wensen en uitstraling van jouw woning.kunststof kozijnen

Onderhoudsvrij

Kunststof kozijnen zijn zeer onderhoudsvriendelijk en blijven daardoor door de jaren heen ontzettend goedkoop. De verflaag is bestand tegen werkelijk alle weersomstandigheden en de kleur zal dan ook niet snel vaal worden. Het verven van kunststof kozijnen is dan ook vaak pas na ruim tien jaar nodig! Enkel een natte doek is voldoende om de kozijnen in nette staat te houden.

Geef een reactie