TipsTuin tipsWooninspiratie

Waarom kiezen voor een terrasoverkapping?

waarom kiezen terrasoverkapping

Overweeg jij al tijden om een terrasoverkapping te plaatsen? Maar vind je het nog steeds lastig om een definitieve beslissing te maken? Logisch, het plaatsen van een terrasoverkapping of veranda zonwering is een grote beslissing. Je gaat dan ook niet over één nacht ijs. Bovendien is het niet iets wat je zomaar koopt. Het blijft een flinke investering. Daarom is het goed om te weten waar je aan toe bent, wat de voordelen zijn en of dit voor een waardevermeerdering van het huis kan zorgen. Ben jij benieuwd waarom kiezen voor een terrasoverkapping een goed idee is? Wij zetten de belangrijkste voordelen voor jou op een rijtje.

Het hele jaar door van de tuin genieten

Vaak vinden mensen het zonde dat ze slechts twee seizoenen goed van de tuin kunnen genieten. Zodra de herfst zijn intrede doet, verdwijnen alle tuinspullen weer en mag je pas weer halverwege maart de eerste voorzichtige stappen in jouw buitenpaleisje doen. Zonde, nietwaar? Met een terrasoverkapping is dit probleem verleden tijd. Nu kan je bijna het gehele jaar door van de tuin genieten. In de winter is het goed vertoeven met een winterjas en plaid. Lekker wat vitamine D opdoen als de zon doorbreekt en even een frisse neus halen. Dat doet een mens goed, welk jaargetijde het ook mag zijn!

genieten terrasoverkapping

Waardevermeerdering van het huis

Een huis met een tuin… voor veel mensen is dit de ultieme droom. Een prachtige tuin met veranda is helemaal de ultieme droom. Daar willen mensen dan ook graag voor betalen. Als je de woning in de toekomst te koop wilt zetten, kan een terrasoverkapping jouw huis zeker een stuk interessanter maken. Hierdoor stijgt de waarde van het huis en ontvang jij een leuk bedrag bij de verkoop! Zie het aanschaffen van een terrasoverkapping dan ook als investering voor de toekomst. Uiteindelijk levert het vanzelf weer geld op. Dit geldt overigens ook voor andere luxeproducten in de tuin. Zo zijn carports, vijvers en verhoogde terrassen zeer populair. Als jij je achter- en/of voortuin aanpakt, zie je dit zeker terug in de waarde van je huis!

Zonwerende functie

Heb je ook zo’n hekel aan die oude parasol die je overal mee naar toe moet slepen? Dat is met een terrasoverkapping verleden tijd. Het grootste voordeel van deze overkapping is dat deze direct over een zonwerende functie beschikt. Als je even uit de zon wilt zitten of het te warm is, kan je hier fijn plaatsnemen om te genieten van de koelte. Bovendien geniet je zo van een veilige plek voor kinderen om te spelen, zonder dat ze in aanraking komen met felle UV-stralen. Daarnaast houd je altijd vrij zicht op de rest van de tuin. Deze wordt niet belemmerd door een grote parasol.

zonwerende functie overkapping

Vergunningsvrij bouwen

Voor het plaatsen van een terrasoverkapping is er meestal geen vergunning nodig. Natuurlijk moet je je wel aan een aantal richtlijnen houden. Controleer hiervoor het bouwplan van de gemeente. Het beste kun je even bij de gemeente navragen over de regeltjes en richtlijnen waar je je aan moet houden. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Geef een reactie