BadkamerTipsWonen

Waarom glaswanden in de badkamer niet mogen ontbreken

Waarom glaswanden in de badkamer niet mogen ontbreken

Tegenwoordig speelt de inrichting van de badkamer een steeds belangrijkere rol. Waar deze ruimte voorheen met name praktisch moest zijn, is het tegenwoordig veel belangrijker om ook aandacht te besteden aan styling. Logisch ook, want dit is dé plek om tot rust te komen na een lange werkdag. De plek waar je je kunt klaarmaken voor een nieuwe dag of juist je hoofd weer kunt leegmaken als de dag tot zijn einde loopt. In de meeste moderne interieurs speelt glas een zeer belangrijke rol. Extra licht, ruimtelijke effecten en bovenal een luxe uitstraling zijn momenteel dé belangrijkste badkamertrend. En dit geheel kan je nog meer accentueren door een glaswand inloopdouche te monteren.

Ben jij benieuwd of een glazen wand in de badkamer ook iets voor jou is? Of wil je weten waarom dit nu juist de trend is van dit moment? Lees dan snel verder!

Maak optimaal gebruik van de ruimte

Hoewel de badkamer één van de belangrijkste ruimtes in de woning is, beschikt nog lang niet iedereen over een mooie ruime badkamer. Sterker nog, de woningen lijken steeds kleiner te worden en er wordt eerder op de ruimte in de badkamer ingeleverd dan de slaapkamers. Daardoor moeten veel mensen het doen met een relatief kleine badkamer. In principe hoeft dit geen probleem te zijn. Door voor multifunctionele meubels te kiezen kun je alles kwijt wat je wilt. Daarnaast moet er optimaal gebruik worden gemaakt van de ruimte die er wél is. Met een glazen wand is dit zeker mogelijk.

Het grootste voordeel van een glaswand is dat deze over het algemeen geheel naar wens gemaakt kan worden. Het maakt dan ook niet uit hoeveel beschikbare ruimte er precies aanwezig is. Zo past een glaswand zelfs onder een schuin dak. Bovendien geeft glas een ruimtelijke uitstraling, waardoor de badkamer er minder krap uitziet. Ook kunnen er ruimtewinnende deuren worden gebruikt, zodat er zo min mogelijk ruimte verloren zal gaan.

glaswand inloopdouche

Sterk glas

Er zijn heel veel mensen die bang zijn om glas in de badkamer te gebruiken. Simpelweg omdat ze glas wel héél kwetsbaar vinden voor in de badkamer. Wat nou als je kind hier plotseling hard tegenaan stoot? En er doorheen valt? Dat is iets waar je als ouders niet aan wilt denken. Gelukkig kan deze angst direct verworpen worden. Glas voor in de badkamer wordt namelijk extra verhard, zodat deze zeker tegen een stootje kan. Doorgaans wordt er speciaal veiligheidsglas gebruikt. Hiermee wordt het heel lastig om de glazen wand te breken. Voor valpartijen hoef je dan ook zeker niet bang te zijn.

Verschillende uitvoeringen mogelijk

 

Een van de grootste voordelen van een glaswand in de badkamer is dat deze in heel veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar zijn. Je kunt de glazen wand daardoor geheel naar wens aanpassen en afstemmen op de stijl in de badkamer. Kies je bijvoorbeeld voor melkglas of geef je de voorkeur aan glas met een patroon? Werkelijk alles is mogelijk! Glas is maatwerk, dus je kunt het helemaal zelf naar wens aanpassen. Dat maakt de badkamer direct een stuk persoonlijker én unieker.

Geef een reactie