InterieurTipsWonen

Waarom eetkamerstoelen van leer prettig zijn

Leren eetkamerstoelen

Leren eetkamerstoelen zijn bijzonder handig in gebruik. Het goed schoon kunnen maken is wel het belangrijkste voordeel. Je kunt je voorstellen dat je bij het knoeien van eten, snel een vlek op een stoel krijgt. Bij leer kun je, met een vochtig doekje, dit zo weer schoonmaken. Maar naast het aspect van schoonmaken, hebben leren stoelen nog veel meer voordelen. In deze blog lees je er meer over leren eetkamerstoelen en waarom jij deze zou moeten hebben!

Vuil is niet altijd zichtbaar

Wanneer eten op je stoel valt, krijg je een vlek. Maar ook wanneer je aan het frituren bent in huis of pittig eten bereidt, trekken de dampen van dit eten, en daarmee de geuren, in gestoffeerde meubels en gordijnen. Dit is waarom een nieuw huis lekker nieuw ruikt, maar na verloop van tijd ook andere geuren in huis blijven hangen. Je gordijnen kun je natuurlijk in de was doen, maar je eetkamerstoelen niet. Stoffen eetkamerstoelen kunnen geurtjes gaan bevatten waar je niet op zit te wachten. Leren eetkamerstoelen hebben hier vrijwel geen last van. Ook na frituren, is even een vochtig doekje over de stoel halen, de manier om ze schoon te houden.

Onderhoud leren eetkamer stoelen

Je hoort wel eens als nadeel dat leren eetkamerstoelen veel onderhoud nodig hebben. Maar is dit ook echt zo? Leren eetkamerstoelen moet je, net als je schoenen van leer, eens in de zoveel tijd behandelen met was. Met zo’n onderhoudsmiddel zorg je ervoor dat het leer schoon blijft en flexibel. Hiermee verklein je de kans op scheurtjes in het leer, en houd je het oppervlak van het leer goed dicht. Hiermee kunnen vlekken minder makkelijk in het leer trekken. Dit klusje periodiek doen is een fluitje van een cent en levert een mooie resultaat op. Wist je dat er zelfs een leerspray bestaat? Hiermee is het onderhoud wel heel makkelijk.

Onderhoud leren eetkamer stoelen

Passen leren eetkamerstoelen in elk interieur?

Leren eetkamerstoelen passen perfect in een industrieel interieur. Zeker met metaalkleurige, onbehandelde poten geven ze een mooie robuuste uitstraling. Denk aan de combinatie met een houten tafel en daarboven industriële lampen. Het lijkt net uit een woonmagazine te komen! Maar ook als je interieur klassiek is, kun je met leren stoelen alle kanten op. Denk bijvoorbeeld aan de oude Chesterfield stoelen met zo’n geruit motief. Klassiek, praktisch en met een eigen draai. Zo maak je van jouw interieur een droom interieur.

Leren stoelen kopen

Wanneer je leren stoelen, zoals leren eetkamerstoelen wilt kopen, kan dit online of bij een winkel. Vaak is even in de stoel zitten, wel zo handig om je keuze te maken. Heb je voldoende ruimte? En hoe is de hoogte van de stoel? Aangezien we zo vaak aan tafel zitten, is het hebben van de perfecte stoel een must! Leren stoelen kunnen wel 10 jaar meegaan en bij goed onderhoud soms wel een leven lang. Even wat extra moeite stoppen in het uitzoeken van een goede stoel, zal zeker lonen.

Geef een reactie