TipsTuin tipsWooninspiratie

Waar moet je op letten bij het maken van een blokhut?

tips maken blokhut

Je ziet ze steeds meer terugkomen in de achtertuinen in Nederland: de blokhut. Voor de een is het een handige plek voor bergingsruimte, terwijl het voor andere juist gezien wordt als een extra woon- en leefruimte voor bijvoorbeeld een kantoor of fitnessruimte.

1. Zorg voor een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Natuurlijk een enorm cliché, maar wel erg belangrijk als je een blokhut in de tuin wilt plaatsen. Zo wil je dat de blokhut past bij de sfeer van de tuin, maar bovenal dat de afmetingen kloppen met die van de tuin. Kies je voor een prefab blokhut of ga je echt met maatwerk aan de slag? Met het plaatsen van een prefab blokhut ben je waarschijnlijk sneller klaar dan met een maatwerk blokhut. Misschien is het verstandig om van tevoren hulp in te schakelen bij het maken van de blokhut, zodat je hier geen dagen mee bezig bent. Dit zijn allemaal punten waar je van tevoren rekening mee moet houden, om er voor te zorgen dat je snel van je nieuwe blokhut kan genieten.

2. Wat voor blokhut komt er?

Als het goed is heb je inmiddels de keuze gemaakt tussen een prefab en maatwerk blokhut. Toch heb je nog keuze uit veel meer andere dingen. Zoals bijvoorbeeld het type hout, puntdak, schuin dak of plat dak en de keuze uit met of zonder overkapping. De beste keuze is helemaal afhankelijk van jouw wensen. Heb jij met name behoefte aan bergingsruimte? Dan is een blokhut met overkapping niet de beste keus. Als jij graag buiten zit is dit juist wel een goede optie. Wil jij ook nog extra ruimte in de blokhut door een punt- of schuin dak? Dat is natuurlijk mogelijk, maar kijk wel altijd even na of je hier een vergunning voor nodig hebt. Je mag namelijk niet eindeloos blijven bouwen in je tuin.

3. Aan de slag!

Als je weet wat er precies gaat komen in de tuin is het tijd om te beginnen met het bouwen van de blokhut. Als je genoeg hulp hebt weten te regelen is dit vaak in een dag gedaan, tenzij je kiest voor een maatwerk blokhut. Zodra de blokhut staat is het tijd om alles netjes in te richten. Als je van de blokhut een kantoor maakt is het tijd om hier het bureau en de rest van de kantoorinrichting in te zetten. Maak je er een opbergruimte van? Zet dan de fietsen en het gereedschap in de schuur. Als je ook nog een overkapping hebt is het wel zo leuk om deze te decoreren. Hang een LED Wandlamp op zodat je voldoende licht hebt en zet er een gezellige lounge set neer zodat je lekker kan genieten van de overkapping van je nieuwe blokhut.

In dit artikel staat het uiteraard wat gechargeerd, maar dit zijn wel de belangrijkste punten, die je absoluut niet mag vergeten. Hopelijk geeft dit je een klein beetje sturing, zodat je zo snel mogelijk kan genieten van je nieuwe blokhut.

Geef een reactie