VerbouwenWonen

Waar moet je rekening mee houden bij het kopen van een nieuwbouwwoning?

kopen van een nieuwbouwwoning

Wonen in een nieuwbouw huis: kansen en valkuilen

Een nieuwbouwwoning heeft voordelen, maar niet alles is rozengeur en maneschijn. Natuurlijk kunt uw huis zelf inrichten, is er weinig onderhoud de eerste jaren en zijn nieuwe woningen groen en duurzaam. Maar er is ook een schaduwzijde.

Vocht

Een nieuwbouw huis bevat veel vocht. Dat kan wel duizenden liters zijn. Voordat u uw nieuwbouw huis hebt drooggestookt bent u een paar jaar verder. In de bouw zeggen ze wel eens dat u het eerste jaar voor de lucht stookt, het tweede jaar voor uw buren en het derde jaar pas voor jezelf. Misschien is dit wat overtrokken, maar er zit zeker een kern van waarheid in. De eerste jaren in een nieuwbouwhuis heeft u simpelweg hogere energiekosten dan in later jaren.

Weinig onderhoud, maar wel opstartproblemen

Goed, u hoeft niet meteen de schilder te bestellen, want het is net geschilderd, maar bijvoorbeeld een niet goed afgestelde vloerverwarming is reuze irritant. Ijskoud of superheet, van beide wordt u niet blij. En dus belt u de installateur op, die het repareert en een rekening stuurt. Deuren die niet goed sluiten kosten ook weer extra energie om het huis warm te houden.

Meer inbraken

Helaas worden er in nieuwbouwwijken tot wel 15% meer inbraken gepleegd. De gelegenheid maakt de dief en in nieuwbouwwijken is er gewoon meer gelegenheid. Tweeverdieners met dure spullen, die hele dag weg zijn, maar ook een nog ontbrekende sociale controle. Snel kennismaken met de buren, een buurtapp starten en goed opletten is het advies.

steeds meer inbraken

Onzichtbaar

Daar zit u dan in uw nieuwe woning. Zo trots als een pauw nodigt u vrienden en familie uit voor een housewarming. Dat is lastig, uw nieuwe adres is nog niet bekend bij Google Maps. U legt het uit, maar die straat die vorige week nog open was is nu afgesloten. Doffe ellende dus, want ook de postbode, de internet installateur hebben moeite om uw adres te vinden.

Winkels en uitgaan

Zeker in een nieuwbouwwijk die net opgeleverd is, ontbreekt het aan winkels, cafés en restaurant. Dat is geen onoverkoombaar probleem, maar wel lastig. Meestal duurt het wel een jaar of meer voordat deze lacune wordt opgevuld.

Extra kosten

Het kopen van een huis in een nieuwbouwwijk heeft grote voordelen, maar brengt ook extra kosten met zich mee. Natuurlijk heeft u het dan enorm druk, maar het is zeker lonend om eens te uit te zoeken of uw lasten niet verminderd kunnen worden. Vaak is dit het geval. En waarom zou u die voordeeltjes laten liggen?

Overstappen energie? EasySwitch.nl!

Wij willen u graag helpen om over te stappen naar de goedkoopste energieleverancier. Wij zijn pas tevreden als u tevreden bent. Misschien ziet u op tegen het overstap gedoe. Dit is niet nodig, want wij zorgen ervoor dat overstappen probleemloos gebeurd. Wij garanderen de laagste prijs. EasySwitch richt zich niet alleen op besparen op energie, maar ook op televisie, internet, mobiele telefonie, zorgverzekeringen en nog veel meer.

 

Geef een reactie