TipsWonen

Waar moet je aan denken bij een traprenovatie?

Waar moet je aan denken bij een traprenovatie

Begin je je steeds meer te ergeren aan die oude, versleten traptreden? Dan kan je trap wel een opknapbeurt gebruiken. Een goede manier om dat te doen is door je trap te laten renoveren. Hierbij wordt je bestaande trap opnieuw bekleed en bijgewerkt, waardoor hij weer mooi en veilig wordt.

Je trap renoveren laat je uiteraard doen door een expert. Die kan je goed informeren over welke soort trap of trede het beste bij jouw interieur en leefstijl past. Het is slim om je van tevoren alvast in te lezen op de mogelijkheden van een traprenovatie. In dit artikel vertellen we je wat zo’n renovatie inhoudt en waar je op moet letten bij het renoveren van jouw trap.

Maak je trap veilig met een renovatie

Het is niet gek dat een trap slijt. Hij wordt namelijk door de dag heen vaak gebruikt. Tel maar eens hoe vaak je naar boven of naar beneden loopt, soms met schoenen aan. In de loop der jaren komen er krassen, butsen of slijtplekken in de treden. Dat is niet mooi, en kan zelfs gevaarlijk zijn. Wanneer een traptrede slijt heeft je voet er namelijk minder grip op. Je moet er niet aan denken dat je valt wanneer je met zachte sokken net te hard naar beneden gaat. Bespreek dan ook met jouw traprenovatie-expert hoe je je trap weer veilig kunt maken. Dit kan bijvoorbeeld door overzettreden te installeren met een hoge antislipwaarde.

PVC treden voor je trap

Bij het renoveren van je trap is het mogelijk de traptreden te laten bekleden met PVC. PVC is een relatief voordelig materiaal dat het mogelijk maakt om je trap in een handomdraai een nieuw uiterlijk te geven. Dat maakt een PVC traprenovatie aantrekkelijk. Er wordt vaak gebruik gemaakt van overzettreden die kras- en slijtvast zijn. PVC is een veelzijdig en onderhoudsvriendelijk materiaal dat verschillende ontwerpen kan hebben. Daardoor geef je je trap met deze overzettreden al snel een nieuwe look. Perfect als je toe bent aan iets anders.

Houten trap renoveren

Je kunt je bestaande trap ook goed laten renoveren met hout. Hierbij worden er overzettreden van massief hout over de oude trap geplaatst. Hout is de laatste tijd erg populair door de natuurlijke look en veelzijdigheid van het materiaal. Met een wash of beits kun je de houten traptreden een eigen karakter geven dat perfect bij jouw interieur past. Het materiaal heeft een luxe en warme uitstraling die nooit uit de tijd raakt.

Bij zowel dichte als bij open trappen kunnen houten overzettreden worden geïnstalleerd. Als je een dichte trap hebt worden de stootborden meestal ook in de renovatie meegenomen.

Geef een reactie