TipsWonen

Voorkom stormschade met deze tips

stormschade dak

Wanneer we het hebben over fikse schade denken we al snel aan stormschade. Weggewaaide dakpannen, fikse lekkages en omgevallen bomen op je dak zorgen voor schadebedragen die snel oplopen. Door middel van een opstalverzekering ben jij voor deze schade verzekerd. Maar er zijn ook een aantal dingen die jij zelf kunt doen om stormschade te voorkomen. Benieuwd wat? Lees dan snel onze tips!

Laat geen spullen buiten staan

Op het moment dat het stormt vliegen spullen als tuinmeubels, fietsen, bloempotten en zelfs barbecues al snel door de lucht. Zorg ervoor dat deze spullen verankerd zijn of zet ze in een schuur. Dit voorkomt niet alleen dat dat je deze spullen kwijt raakt, maar ook dat deze spullen tegen je huis aan vliegen en schade veroorzaken.

Zorg dat jouw dakpannen stevig liggen

Dakpannen zijn top. In combinatie met een fikse storm is dit echter niet meer het geval. Een klein beetje wind kan er al voor zorgen dat de dakpannen in het rond vliegen. Dit is niet alleen gevaarlijk voor voorbijgangers, maar dit zorgt er ook voor dat de kans op lekkage een stuk groter is. Een simpele oplossing hiervoor is een controle. Controleer met enige regelmaat of de dakpannen nog wel stevig liggen en maak deze eventueel vast met panhaken. Ben je al op het dak voor deze controle? Maak dan ook meteen de dakgoot schoon. Zo kan water beter weglopen.

Voorkom stormschade met deze tips

Laat geen ramen op een kiertje staan

Het op een kiertje laten staan van een raam kan voor lekkage zorgen, zelf het kleinste tochtkiertje kan dit al. Bij een flinke storm kan het raam zelfs uit het kozijn vliegen. Maak er daarom dus een gewoonte van om de ramen altijd dicht te doen wanneer je niet in huis bent. Wanneer je weggaat kan het nog goed weer zijn, maar dit kan zo omslaan. Daarnaast maak je het ook makkelijker voor inbrekers. Een klein kiertje is al genoeg voor hen om binnen te komen.

Zorg dat je goed verzekerd bent tegen stormschade

Zorg ervoor dat je een goede opstalverzekering hebt, dit geeft een geruststellend gevoel wanneer er een storm is voorspelt. Dankzij de opstalverzekering van InShared weet jij zeker dat je goed verzekerd bent wanneer je stormschade oploopt. Bekijk dus snel de mogelijkheden van deze partij.

Geef een reactie