InterieurTipsWonen

Voorkom dat je woonkamer verandert in een kantoor

Voorkom dat je woonkamer verandert in een kantoor

De woonkamer is over het algemeen de plek in huis waar we de meeste tijd doorbrengen. Je favoriete serie kijken vanaf de bank, gezellig bijkletsen met vrienden of familie of een boek lezen in die comfortabele fauteuil. Echter, tegenwoordig is het veel meer een multifunctionele ruimte aan het worden. Misschien heb je een open keuken en staat je eettafel in het verlengde van de woonkamer of heb je een deel van de ruimte ingericht als werkplek. Ook dan wil je die aangename en gezellige sfeer behouden. Maar hoe doe je dat? Hoe combineer je comfort, functionaliteit en sfeer?

Andere werkplekken

Wegens omstandigheden zijn veel Nederlanders vanaf maart dit jaar thuis aan het werk, indien mogelijk. Dat heeft nogal wat consequenties gehad voor de inrichting van je huis. Als jouw woning geen apart kantoor of gescheiden werkkamer heeft, heb je waarschijnlijk een deel van je (favoriete) leefruimte opgeofferd en ingericht als werkplek. Dat zou zomaar kunnen betekenen dat er op jouw eettafel nu een reusachtige monitor staat met extra toetsenbord en laptopstandaard.

Nog niet alles is digitaal

Omdat je niet of nauwelijks naar kantoor gaat, merk je al snel dat een printer in huis toch best handig is. Je kind moet namelijk ineens dat werkstuk voor school printen en die bi-weekly vergaderingen gaan ook weer door. Dan moet je wel je rapportages en stukken bij de hand hebben. Maar, je hebt geen zin om naast die monitor, laptop en accessoires ook nog een zo’n bakbeest van een printer te plaatsen…  Dat moet anders kunnen, toch?

Altijd en overal

Heb je wel eens aan een mobiele printer gedacht? Dit onopvallende apparaat neemt nauwelijks ruimte in beslag en past daardoor in ieder interieur. Vaak gaat het om een draadloos model, waardoor je niet hoeft te stoeien met kabels. Deze snoeren verpesten dan ook niet het zicht in huis. Ook is het in veel gevallen mogelijk om vanaf je mobiel of tablet een printopdracht te verzenden. Dus als jij tijdens het Candy Crushen ineens bedenkt dat die bijlage in de mail nog geprint moet worden, dan kan dat vanuit je luie stoel! Een ander bijkomend voordeel is: mocht je in de toekomst wel weer de weg op moeten voor externe afspraken, dan kun je deze printer gewoon meenemen.

mobiele printer

Resolutie

Veel mobiele printers hebben een resolutie van 300 dpi. Ter vergelijk; een ‘normale printer’ heeft een gemiddelde resolutie van 1200 dpi. Nu horen we je denken “dat is best een aanzienlijk verschil”. Correct, op papier wel.  Echter, het blote oog kan niet meer dan 300 dpi waarnemen. Dus je kunt je afvragen hoeveel zin het heeft om een printer met zo’n hoge resolutie te nemen. Over het algemeen is 300 dpi voldoende voor mooie, heldere foto’s en afbeeldingen vol details.

Huiselijk gevoel

Met een onopvallende printer, die je altijd en overal kunt gebruiken én makkelijk kunt opbergen, zorg je ervoor dat jouw woonkamer als leefruimte blijft aanvoelen. En dus niet (nóg meer) verandert in een kantoor of zakelijke omgeving. Deze mobiele printer geeft je de vrijheid om altijd en letterlijk overal te printen, zelfs vanaf je mobiel of tablet. Daardoor blijft de kamer multifunctioneel, maar behoudt hij wel dat gezellige en comfortabele gevoel.

Geef een reactie