TipsVerbouwenWonenWooninspiratie

De voordelen van vloerverwarming

De voordelen van vloerverwarming

Je huis slim verwarmen is momenteel een onderwerp van discussie. Hoe kun je zo goed, maar tegelijkertijd ook zo goedkoop en duurzaam mogelijk je huis verwarmen? Vloerverwarming is één van deze slimme verwarmingssystemen. Met vloerverwarming kun je je woning gelijkmatig verwarmen en je hebt geen last van lelijke radiatoren in je woonkamer. Hoewel vloerverwarming niet onder elke vloerbedekking kan, zijn vele vloerbedekkingen wel geschikt voor vloerverwarming. De vele voordelen van vloerverwarming lees je hier.

Installatie snel terugverdiend

Het lijkt in de eerste instantie een nadeel: de kostprijs van de installatie van vloerverwarming. De kosten voor vloerverwarming per m2 kunnen best hoog zijn, maar door het veel hogere rendement, heb je de kosten snel weer terugverdiend. Als je vloerverwarming laat installeren laat het dan ook goed doen en houd er rekening mee dat alle kosten meegenomen worden, zoals de prijzen voor vloerverwarming infrezen. Achteraf zul je daar geen spijt van krijgen, vooral niet als je direct al merkt dat je energierekening naar beneden gaat en je comfort juist hoger wordt. 

Volledig onzichtbaar

Het grote voordeel van vloerverwarming is dat het volledig onzichtbaar is. Toch kun je je heerlijk warm krijgen. Je hoeft niet in elke ruimte radiatoren neer te zetten en je hebt daardoor geen last dat bepaalde delen van een kamer niet warm genoeg zijn, omdat vloerverwarming door de gehele kamer ligt. De warmte wordt netjes door de leidingen onder de vloer geleid, zodat de gehele ruimte gelijkmatig verwarmd wordt. Je hoeft ook niet om de zoveel jaar meer je kwast erbij te pakken om de radiatoren te schilderen en je hebt zonder radiatoren ook nog eens meer ruimte.

Goed rendement

Door een gelijkmatige verdeling van de warmte over de gehele vloer, biedt vloerverwarming een veel beter rendement. Je CV ketel heeft geen piekmomenten meer, wanneer een radiator extra hoog gezet wordt. Hierdoor kun je wel 20% op energie besparen. Dit maakt vloerverwarming ten opzichte van radiatorverwarming ook nog eens milieuvriendelijker en het is vriendelijker voor je portemonnee.

Comfort

Het comfort van vloerverwarming is erg hoog. In een koud huis zullen je voeten vaak het eerste koud worden. Vloerverwarming verwarmt juist eerst de grond, waarna de warmte gelijkmatig naar boven stijgt. Je hebt dus direct een comfortgevoel bij het aanzetten van vloerverwarming. Het is zelfs mogelijk om de thermostaat enkele graden lager te zetten en toch hetzelfde comfort te verkrijgen als bij radiatorverwarming. Ook kun je altijd met blote voeten lopen, ook als je bijvoorbeeld een tegelvloer hebt. De vloer zal altijd behaaglijk warm aanvoelen.

Geef een reactie