TipsTuin tipsWonen

Voordelen van terrasverwarming in eigen tuin

Voordelen van terrasverwarming in eigen tuin

We hebben inmiddels al heel wat mooie zomerse weken achter de rug, maar de weersberichten voor de komende tijd liegen er niet om. Nog heel even en we komen weer in het najaar terecht. Dat is stiekem al een beetje te merken. De zon gaat sneller onder en komt ook pas weer later op en het koelt ’s avonds ook weer sneller af. Voor de tuinliefhebbers onder ons slecht nieuws, want dit betekent ook dat je alweer gauw naar binnen moet verhuizen. Dat hoeft echter niet. Want met een terrasverwarming in eigen tuin geniet jij het hele jaar door van jouw luxe tuinset.

Wil jij ook al tijden een terrasverwarming bestellen? Maar ben je nog niet geheel overtuigd? Wij helpen je graag een beetje in de goede richting en zetten de grootste voordelen van terrasverwarming in eigen tuin voor je op een rijtje.

Op koudere avonden langer buiten zitten

Een terrasverwarming in eigen tuin maakt het mogelijk om ook op de koelere avonden gewoon buiten te zitten. Met het Nederlandse weer weet je het natuurlijk nooit. Zelfs wanneer je hartje zomer je verjaardag in de tuin viert, is de kans groot dat halverwege de avond de helft van je gasten naar binnen vertrekken omdat ze het simpelweg te koud vinden. Niet zo gezellig natuurlijk. Met een terrasverwarming is dit verleden tijd. Je geniet continu van een heerlijke temperatuur, zelfs wanneer het buitenshuis eigenlijk helemaal niet zo lekker is.

Zo’n terrasverwarming is vooral ook gedurende herfst- en wintermaanden ideaal. Zo ben je in staat om op ieder moment van het jaar heerlijk in eigen tuin te zitten. Genieten van de frisse buitenlucht, een hapje en drankje erbij. Gezellig bij het kaarslicht en volop genieten. Meer kan je niet wensen, toch?

terrasverwarming

Extra sfeer

Een terrasverwarmer is niet alleen heel fijn voor het creëren van een aangename temperatuur op koelere dagen, maar het geeft ook nog eens de nodige sfeer aan je terras. Hierdoor wordt het direct een stuk verleidelijker om op het terras plaats te nemen. Het is immers zonde om een zeer luxe tuinset aan te schaffen en deze enkel met mooi weer te gebruiken. In Nederland kennen we immers ook zeer natte en koude zomers. Met behulp van een terrasverwarmer geniet je van extra sfeer en letterlijk veel warmte. Zo maak je het hele jaar door optimaal gebruik van eigen tuin.

Veiliger dan een vuurkorf

De meeste mensen beschikken wel over een vuurkorf om extra warmte in de tuin te creëren. Hoewel dit natuurlijk ook zeer gezellig kan zijn, heeft dit wel enkele nadelen ten opzichte van een terrasverwarmer. Zo is het vooral met jonge kinderen een stuk minder veilig om een vuurkorf neer te zetten. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Voor je het weet wordt de vuurkorf omgestoten of de handen gebrand. Een terrasverwarmer is volkomen veilig in gebruik. En nog een pluspunt: het geeft geen rook. Dit terwijl je met een vuurkorf bijna de gehele avond volop rook zit in te ademen. Fijner voor het milieu, je longen en de sfeer in de tuin.

Kortom, er zijn genoeg redenen om een terrasverwarmer aan te schaffen. Hou er wel rekening mee dat er ontzettend veel verschillende terrasverwarmers verkrijgbaar zijn. Laat je daarom goed informeren door de winkel, zodat je zeker weet dat je de juiste verwarmer aanschaft.

Geef een reactie