TipsWonen

Voordelen van led spots met downlights

Tegenwoordig weten steeds meer mensen hoe belangrijk het is om over een gedegen verlichtingsplan te beschikken. Verlichten is niet enkel meer een kwestie van snel wat lampen op een rij hangen. Er wordt vandaag de dag heel goed over nagedacht om alle verlichting zo mooi mogelijk uit te laten komen. En dat is maar goed ook, want met het juiste lichtplan zorg je niet alleen voor een functionele-, maar ook zeker een enorm sfeervolle ruimte. Naast het opstellen van een lichtplan zal je natuurlijk ook een keuze moeten maken tussen de verschillende verlichtingssoorten. De afgelopen jaren zien we dat er steeds vaker gekozen wordt voor led spot downlights. Maar waarom? Wat zijn de voordelen van dit type verlichting?

led spot downlights

Wat zijn led downlights precies?

Led downlights zijn ondanks hun populariteit nog zeker niet bij iedereen bekend. Daarom eerst een korte uitleg voordat we de voordelen bespreken. Een downlighter is een led lamp die in het plafond wordt geïntegreerd. Het grote verschil tussen een downlighter en een eenvoudige spot is dat de ruimte op een andere manier wordt verlicht. Bij een downlighter zal het licht gelijkmatig worden verdeeld over de ruimte. Bij een spotje zal doorgaans enkel bepaalde elementen of specifieke gebieden binnen de ruimte worden belicht.

Downlighters staan bekend om hun efficiëntie bij het egaal verdelen van de verlichting in huis. Dit is dermate goed geregeld dat er ook vrijwel geen sprake meer is van schaduwvorming en/of donkere hoeken in huis. Hierdoor zijn downlighters ook een prima keuze in iedere ruimte waar goede verlichting noodzaak is. Denk bijvoorbeeld aan een hobbykamer, werkruimte of de keuken.

Voordelen van led spots met downlights

Twijfel je nog steeds om led spots met downlights aan te schaffen. Niet nodig. Deze kennen namelijk ontzettend veel voordelen. Wij zetten ze graag voor je op een rijtje:

  • Door de revolutionaire LED techniek werken led spots met downlighters op een relatief laag wattage. Bovendien hebben ze ook een minder hoog wattage nodig omdat het licht veel beter verdeeld wordt dan door andere soortgelijke lampen. Dit lagere wattage zorgt voor een flinke kostenbesparing doordat er minder energie wordt verbruikt.
  • De hoge lichtopbrengst en de natuurlijke verdeling van het licht maken downlighters zeer populair in ruimtes waar weinig natuurlijk lichtval aanwezig is. De verdeling van het licht zorgt voor een zacht en natuurlijk effect. Dit creëert een ruimtelijke en prettige uitstraling.
  • Led spots met downlighters zijn multifunctioneel. Hoewel ze meestal in plafonds worden gebruikt, kunnen ze ook in trappen en wanden geplaatst worden. Hierbij is de functie van de spot natuurlijk het belangrijkst. Veel gebruikte plaatsen voor deze lampen zijn kantoren, keukens en badkamers.
  • Led spots met downlights zijn misschien duurder dan conventionele verlichting, maar ze beschikken tevens ook over een veel langere levensduur. Hierdoor ben je door de aanschaf van downlighters op de lange termijn veel goedkoper uit. Bovendien bespaar je op de lange termijn ook nog eens de nodige energiekosten. Al met al kan je door de aanschaf van dit type verlichting heel wat geld besparen.

Geef een reactie