TipsTuin tipsWooninspiratie

De voordelen van kunstgras voor uw tuin

voordelen van kunstgras tuin

Een gazon in uw tuin is onmisbaar. Het is een plek waarop kinderen spelen en uzelf kunt ontspannen. Bij het aanleggen van een nieuwe tuin met gazon heeft u keuze tussen kunstgras en natuurgras. Wij snappen dat natuurgras extra charme heeft. Toch mogen we de voordelen van kunstgras niet onderschatten en is kunstgras bijna niet meer te onderscheiden van natuurgras. Lees hieronder de voordelen van kunstgras!

Natuurlijke uitstraling

Tegenwoordig is natuur- en kunstgras amper van elkaar te onderscheiden. Denk dus niet dat u een plastic speelmat in uw tuin hebt liggen als u kiest voor kunstgras. Het is natuurlijk een enorm voordeel dat kunstgras tegenwoordig net echt lijkt. Veel mensen verkozen lange tijd natuurgras boven kunstgras door de natuurlijke uitstraling. Tegenwoordig is dit geen reden meer om te kiezen voor natuurgras.

kunstgras natuurlijke uitstraling

Ideaal bij honden

Heeft u een hond die graag gras eet? Wees niet bang, kunstgras gaat prima samen met honden. Veel eigenaren van honden die kunstgras in hun tuin hebben zijn uitermate enthousiast over het gras. Zo is het gazon ongevaarlijk voor uw hond en is het bestand tegen verkleuring door bijvoorbeeld urine. Ook is kunstgras erg stevig wat voorkomt dat uw hond kan graven in het gazon. Het gazon is gemakkelijk te reinigen door het schoon te spuiten.

Altijd groen gras

Een groot voordeel van kunstgras is dat u altijd een groen gazon heeft. Zo heeft u nooit meer last van kale plekken, onkruid, mos en molshopen in uw gazon. Met kunstgras geniet u het hele jaar door van een mooie groene tuin. Ook hoeft u zich geen zorgen te maken bij hele droge zomers.

altijd groen kunstgras

Uiteindelijk goedkoper

Voor veel mensen is de prijs van kunstgras een struikelblok. Echter vergeten zij dat u gegarandeerd jarenlang plezier hebt aan kunstgras, nooit hoeft te sproeien en het gras niet vervangen hoeft te worden. U zal misschien eenmalig meer betalen dan bij natuurgras, maar een gazon dat weinig onderhoud vergt, er mooi uitziet en jarenlang meegaat is dat zeker waard.

Onderhoudsvrij

Nooit meer grasmaaien, slechte plekken onderhouden, gras zaaien en regelmatig sproeien tijdens de zomer. Dat is wat kunstgras u te bieden heeft. Voortaan kunt u heerlijk met de voetjes omhoog zitten en genieten van een groene tuin. Kunstgras vergt namelijk helemaal geen onderhoud. Het enige wat af en toe nodig kan zijn, is het schoonspuiten van het gras. Ook voor hooikoortspatiënten is het verstandig om te kiezen voor kunstgras, dit scheelt weer pollen in de lucht en zal ervoor zorgen dat u minder hooikoortsklachten heeft.

Voordelen op een rijtje

Hierboven hebben we alle voordelen al uitgebreid beschreven. Wellicht bent u overtuigd van de voordelen en kiest u uiteindelijk voor kunstgras in de tuin. Hieronder hebben we nogmaals alle voordelen voor u overzichtelijk op een rijtje gezet.

  • Nooit meer het gazon onderhouden. Alleen nog genieten van een groen gazon.
  • Kunstgras kan op iedere ondergrond gelegd worden.
  • Geen last van molshopen of ander ongedierte.
  • Minder last van pollen voor hooikoortspatiënten.
  • Natuurlijke uitstraling.
  • Het hele jaar door groen.
  • Voor kinderen de ideale ondergrond om te spelen.

Geef een reactie