InterieurTipsWonenWooninspiratie

De voordelen van een infraroodcabine in huis

infraroodcabine huis

Waarom zou je maandelijks geld uitgeven om te genieten in de welness als dat ook lekker thuis kan? Steeds meer mensen kiezen er voor om een sauna in huis of tuin te nemen. Heel vreemd is dat ook niet. We voelen continue prestatiedrang op het werk, op school en met sociale activiteiten. Dit geeft ons ontzettend veel stress. Even ontladen in de sauna is dan vaak het enige wat je nodig hebt om weer te kunnen functioneren de volgende dag. De infraroodcabine is al een tijdje een zeer populaire keuze. In dit artikel vertellen we meer over de voordelen van een infraroodcabine.

In alle soorten en maten

Een infraroodcabine past in vrijwel elke woning. Je kan deze immers zo groot maken als je zelf wilt. Er zijn eenpersoonscabines, maar ook cabines waar wel vijf tot zes mensen in kunnen! Dit biedt een heleboel mogelijkheden! Wist je je naast de hoeveelheid zitplek ook per cabine kunt bepalen welke extra’s je belangrijk vindt? Zo zijn er cabines met radio en verlichting, maar ook zeer simpele infraroodcabines. Zo kun je de kosten van een infraroodcabine zo gek maken als je zelf wilt.

Voordelen van infraroodstralen voor de gezondheid

We zijn allemaal wel bekend met de voordelen van zonlicht op ons lichaam. Na een zonnige dag merken we al gauw dat we ons opgewekter en energieker voelen. Infraroodstralen zijn te vergelijken met de werking van de zon. Uit onderzoek blijkt zelfs dat infraroodcabines beter voor de gezondheid zijn dan gewone sauna’s en zonlicht van buitenaf. De stralen verwarmen het lichaam van binnenuit, waardoor de dieptewerking van de warmte een stuk beter is. Dit is dan ook de reden dat een bezoekje aan de infraroodsauna wordt aangeraden bij mensen met chronische pijn in de gewrichten en spieren. Tegenwoordig maken ook veel ouderen gebruik van een infraroodcabine in huis. Niet alleen omdat de bediening ontzettend simpel is, maar ook omdat zij baat hebben aan de warme stralen voor hun verouderde gewrichten en spieren.

infraroodcabine

Bovendien kun je door het hevige transpireren in de sauna enorm veel gifstoffen kwijt raken. Hierdoor verbetert de weerstand en wordt het lichaam gereinigd. Voor een gezond lijf en geest is een infraroodcabine van Saunakoning.nl dan ook een prima hulpmiddel.

De infraroodcabine bereikt minder hoge temperaturen dan een traditionele sauna

Veel mensen vinden een sauna al snel te warm worden. Een infraroodcabine wordt een stuk minder warm en is daardoor geschikter voor mensen die snel transpireren of last hebben van de warmte. Bovendien is de infraroodcabine daardoor ook beter geschikt voor grotere groepen mensen.

Een infraroodcabine is gemakkelijk aan te sluiten

In tegenstelling tot andere sauna’s in huis is de infraroodcabine zeer gemakkelijk aan te sluiten. Je hebt enkel een stopcontact van 220 Volt nodig om de cabine te laten werken. Hiermee is een infraroodcabine een zeer toegankelijke optie. Bovendien neemt de cabine niet zoveel ruimte in beslag waardoor deze in vrijwel elke woning geplaatst kan worden.

Ben jij op zoek naar een infraroodcabine voor jouw woning en ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Vraag dan om advies aan het professionele team van Saunakoning.nl. Wie weet kun jij binnenkort ook genieten van een heerlijk relaxmomentje in eigen huis!

Geef een reactie