InterieurWooninspiratie

3 redenen om te kiezen voor een hoekbank in de woonkamer

3 redenen om te kiezen voor een hoekbank in de woonkamer

Het kiezen van de juiste bank is essentieel voor het verhogen van het wooncomfort en de uitstraling van jouw woonkamer. Daar komt ook nog eens bij kijken dat het kopen van een nieuwe bank tegenwoordig lastiger is dan ooit. Dit komt met name door het gigantische aanbod. Want welke bank past nu bij jou? Kies je voor een simpel bankstel of ga je voor de steeds populairder wordende hoekbank in de woonkamer? En waarom dan? Een hoekbank kopen doe je natuurlijk niet zomaar. Je wil wel echt zeker weten dat deze bank aan jouw wensen voldoet. Om je te helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing, hebben wij 3 redenen om te kiezen voor een hoekbank in de woonkamer voor je op een rijtje gezet.

1.      Extra veel comfort

Verreweg het grootste voordeel van een hoekbank is dat deze echt op comfort is gebouwd. Dit betekent bijvoorbeeld dat de kussens veel dieper vallen, waardoor je lekker onderuit kunt zakken en heerlijk kunt loungen. Daarnaast is de bank veel breder, waardoor languit liggen ook geen enkel probleem is. Met twee personen kun je al snel allebei heerlijk languit gaan liggen. Ideaal na een lange werkdag. Bovendien kun je bij hoekbanken vaak ook nog kiezen uit een zogenaamde ottoman of een loungechair. Bij een ottoman geniet je van een extra zitplaats in de hoek en de loungechair is enkel bedoeld om heerlijk languit op te liggen. Zo bepaal je dus zelf wat jij belangrijk vindt voor jouw bank.

2.      Ideaal voor grotere gezinnen

Geniet jij van een heerlijk groot en gezellig gezin? Dan zal je vast beamen dat er eigenlijk nooit genoeg plek is op de bank. Voordat je het weet zit iedereen tegen elkaar aangedrukt of kun je helemaal geen gasten meer ontvangen. En met tieners loop je ook nog eens het risico dat zij languit liggen en jij ondertussen maar een extra stoel bij moet pakken. Jammer!

Met een hoekbank is dit gelukkig verleden tijd. Hiermee creëer je eenvoudig meer zitplaatsen. Handig om iedereen in het gezin lekker te laten zitten, maar ook wanneer je veel visite ontvangt komt dit van pas. Kortom: een hoekbank is zowel geschikt voor grote gezinnen als mensen die gewoon graag mensen over de vloer ontvangen.

3.      Geen loze hoeken meer in de woonkamer

Bijna iedere woonkamer kent wel één of meerdere hoeken waar eigenlijk net niets mee gedaan kan worden. Je plaatst hier vervolgens maar een plant of extra meubelstuk om de ruimte te vullen, maar hiermee loop je ook het risico dat het geheel te druk en te onsamenhangend wordt. In plaats van het vullen met loze hoeken met onnodige meubels en accessoires, kun je er ook voor kiezen om deze ruimte efficiënt te gebruiken door het kopen van een hoekbank. Met een hoekbank benut je namelijk uitstekend alle beschikbare ruimte in de woonkamer. Bovendien bespaar je hiermee ook nog eens meer ruimte dan met een normale twee- of driezitter. Ook oogt het een stuk rustiger, waardoor je van meer comfort en een betere sfeer in de woonkamer profiteert.

Geef een reactie