InterieurWonen

De voordelen van een glazen schuifdeur in huis

De voordelen van een glazen schuifdeur in huis

Spelen met licht en ruimte is steeds belangrijker in de meeste woningen. We kijken allemaal verlangend naar de zogenaamde Scandinavische interieurs waar licht een essentiële rol speelt. Daarnaast worden de woningen in ons land ook steeds wat kleiner door het groeiende huizentekort. Om het woongenot te verbeteren en optisch meer ruimte te creëren is spelen met licht eigenlijk niet meer dan vanzelfsprekend. Een glazen schuifdeur past dan ook prima in dit plaatje. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een glazen schuifdeur in huis en in hoeverre heeft dit effect op de ruimtelijke uitstraling van jouw woning? Dat lees je in dit artikel.

Natuurlijk licht in huis

Verreweg het grootste voordeel van een glazen schuifdeur is dat je op die manier veel meer natuurlijk licht in huis kunt halen. Een glazen deur zorgt er immers voor dat een ruimte niet geheel wordt afgesloten en er nog steeds daglicht naar binnen kan stromen. Groot voordeel is dan ook dat je op zonnige en lichte dagen vrijwel geen lampen meer hoeft aan te zetten. Bij goed gebruik van de glazen schuifdeur kun je dus zelfs wat extra energie besparen.

Optisch meer ruimte

Glas speelt al heel lang een belangrijke rol bij het optisch vergroten van ruimtes. Dit zien we bijvoorbeeld ook vaak terug bij het gebruik van spiegels. Vaak wordt in badkamers en slaapkamers geadviseerd om extra spiegels aan te brengen wanneer er onvoldoende ruimte is. Door de reflecties creëer je eenvoudig een ruimtelijke uitstraling. Een gesloten deur blokkeert het licht en het zicht in  huis, hierdoor voelt de ruimte juist weer een stuk krapper aan.

Eenvoudig schoon te maken

Goede hygiëne in huis is natuurlijk heel belangrijk. Bij sommige deuren is het echter heel lastig om deze stof- en vuilvrij te houden. Logisch ook. Bij minder vlakke deuren kun je immers minder gemakkelijk in alle hoeken en naden komen. Met een glazen schuifdeur is dit echter verleden tijd. Doordat deze volledig van glas en geheel vlak is, kun je deze ontzettend gemakkelijk reinigen. Met een zachte doek en een emmer vol heet water is de deur binnen mum van tijd gereinigd. Het is dan ook niet voor niets dat glazen schuifdeuren tegenwoordig vaak in openbare gebouwen worden toegepast.

Sterk en duurzaam

Een glazen schuifdeur roept bij sommigen toch nog een aantal vragen op. Want hoe zit het dan als je plotseling valt of als de deur een enorme duw te verwerken krijgt? Wat als je deze te hard laat dichtvallen? Je moet er toch niet aan denken dat het glas in scherven op de grond ligt? Gelukkig zijn deze angsten geheel ongegrond. Schuifdeuren worden namelijk stuk voor stuk voorzien van extra gehard veiligheidsglas. Hierdoor kunnen ze echt wel tegen een stootje. Zelfs wanneer er enorme kracht op de deur komt te staan, dan nog is de kans klein dat het glas zich in scherven op de grond zal verspreiden. Vaak ontstaat er enkel een sterretje en blijft het glas gewoon netjes in de deur zitten. Zo geniet je van een solide deur en extra veiligheid in huis.

Geef een reactie