TipsWooninspiratie

Een vloer bepaald de sfeer in het huis

vloer sfeer huis

De sfeer in een ruimte wordt veelal bepaald door het type vloer. Er zijn tegenwoordig erg veel verschillende vloeren voor vele smaken. Doordat het in grote mate de sfeer van een ruimte bepaald is het belangrijk dat de juiste keuze wordt gemaakt. Als een vloer eenmaal ligt, dan wordt deze niet snel weer vervangen en blijft deze wel wat jaren liggen. Het is daarom belangrijk dat er een weloverwogen beslissing wordt gemaakt voor de juiste vloer. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een strakke vloer die zorgt voor een klassieke en moderne uitstraling. Daarnaast is een landelijke en natuurlijke look ook weer helemaal in en kun je hier de vloer op afstemmen.

Je hebt de keuze uit veel verschillende vloeren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor vloerbedekking of een houten vloer. Daarnaast is een laminaatvloer ook de perfecte uitkomst om zo meer sfeer in huis te creëren. Laminaatvloeren zijn de laatste jaren erg populair geworden en dit is niet zomaar. Er zijn veel diverse soorten laminaat waardoor de keuze mogelijkheid uit laminaatvloeren ook erg groot wordt.

laminaat vloeren kiezen

Topkwaliteit laminaat koop je bij Bebo Laminaat

Als je kiest voor een laminaatvloer dan is de kwaliteit erg belangrijk. Een laminaatvloer moet namelijk lang mee gaan en daarnaast moet het ook redelijk wat kunnen verdragen. Denk hierbij aan zware meubels, een glas met drinken wat per ongeluk omvalt of kinderen die er met speelgoed op spelen. Als je kiest voor een laminaatvloer van Bebo Laminaat ben je verzekerd van de beste kwaliteit. Naast een uitstekende kwaliteit van het laminaat, zijn de laminaatvloeren tegen de scherpste prijzen te verkrijgen. Kom daarom snel langs bij Bebo Laminaat in Vriezenveen!

De juiste laminaatvloer kiezen

Een goede en mooie laminaatvloer zorgt voor de basis van het interieur. Met een laminaatvloer creëer je eenvoudig een landelijke of juist strakke uitstraling. Het is belangrijk om de juiste laminaatvloer te kiezen die bij de ruimte past en natuurlijk bij je eigen wensen. Hieronder vind je een aantal mogelijkheden voor laminaatvloeren in verschillende ruimtes.

Een lichte laminaatvloer

Voor een kleine ruimte is een lichte laminaatvloer erg geschikt. Een lichte vloer zorgt er namelijk voor dat een ruimte groter lijkt. Als je woning niet zo groot is dan is de keuze voor een lichte vloer makkelijk gemaakt zou je denken, echter vraagt die beslissing wel om wat lef. Je moet namelijk wel een lichte vloer aandurven. Veel mensen denken dat deze snel vies worden en dat de vloer er daardoor minder mooi uit komt te zien. Toch zijn er genoeg redenen om te kiezen voor een lichte vloer. Naast dat een lichte vloer zorgt voor meer ruimtelijkheid, geeft een lichte laminaatvloer ook meer licht in huis. Een lichte laminaatvloer is daardoor ook ideaal voor een huis waar niet zo veel licht binnenkomt. Het licht dat binnenkomt in de woning wordt dankzij de lichte laminaatvloer gereflecteerd door de hele ruimte heen.

lichte laminaatvloer

De gedachte dat een lichte laminaatvloer sneller vies wordt en daardoor minder mooi is, kun je gelijk uit je hoofd zetten. Natuurlijk zijn vlekken op een lichte vloer beter zichtbaar dan op een donkere vloer. Daarom is het slim om voor laminaat te kiezen als je een lichte vloer wilt. Een laminaatvloer is namelijk goed schoon te maken en het neemt geen vuil op waardoor het niet aan de vloer hecht. Na een stofzuigbeurt is de laminaatvloer vaak weer als nieuw. Om hardnekkige vlekken te verwijderen is het af en toe nodig om de dweil erbij te pakken.

Als je kiest voor een lichte laminaatvloer zijn hierin ook nog weer verschillende mogelijkheden. Niet iedere lichte vloer is hetzelfde en er is nog heel veel variatie mogelijk. Een wit eiken laminaatvloer zorgt voor een unieke en frisse uitstraling in het interieur. Bij een witte laminaatvloer is het belangrijk dat de rest van de ruimtes ook worden voorzien van lichte laminaatkleuren, anders is de overgang van kleur te groot. Als je kiest voor een grijze laminaatvloer, dan is de combinatie van licht en donker wat makkelijker te maken.

Een donkere laminaatvloer

Door te kiezen voor een donkere laminaatvloer zorgt dit voor een stoere of juist knusse sfeer in huis. Een donkere vloer kan goed worden gecombineerd met lichte muren om zo een mooi contrast te creëren in een ruimte. Spierwitte muren is misschien een minder goed idee, omdat dit zorgt voor een té groot contrast waardoor de ruimte erg druk kan ogen. Ga bijvoorbeeld voor een gebroken wit of beige kleur in combinatie met een donkere laminaatvloer.

Een donkere laminaatvloer kan perfect worden gelegd in een grote ruimte. Door de donkere kleur van de vloer zorgt dit ervoor dat de ruimte wat kleiner oogt waardoor het een knusse sfeer creëert in de woning. Met een donkere laminaatvloer kun je veel kleur in je interieur verwerken. Zo kun je veel verschillende kleuren accessoires in het interieur zetten, zonder dat het snel vloekt met de donkere vloer. Als je kiest voor een donkere laminaatvloer kun je onder andere kiezen voor een mooie donkerbruine houtkleur, ook donker grijs of zwart is mogelijk voor een laminaatvloer.

Geef een reactie